Dodik: Ustavni sud BiH mesto destabilizacije zemlje

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sednice svoje stranke (SNSD-a) da je Ustavni sud BiH mesto najveće destabilizacije u toj državi, kao i da su sve njegove odluke donete na štetu Republike Srpske i srpskog naroda te ih zbog toga, kaže, neće poštovati.

To potvrđuje prolongiranje rasprave o njegovom zahtevu za ocenu ustavnosti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, kao i nedavna odluka o poljoprivrednom zemljištu, smatra Dodik.

Ustavni sud je osporio član 53 Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS kojim je propisano da ono pripada ovom entitetu i utvrdio da je javno dobro u nadležnosti BiH, prenosi RTRS.

"Ustavni sud, sve što donosi u poslednje vreme, donosi na bazi neprava i promoviše nepravo. Ako je on utvrdio, na osnovu apelacije bilo koga u BiH, da zemljište ne pripada entitetima već BiH, onda krši Ustav, jer nigde ne piše da BiH ima bilo kakvu imovinu, pa i zemljište. Zemljište i svi objekti pripadaju entitetima i to je jasno. Očigledno je da Ustavni sud deluje nezakonito i neustavno i da u tome ima političku podršku", naveo je Dodik.

Naglasio je da je Ustavni sud "političko telo i telo za egzekuciju nad Srbima i Republikom Srpskom" i da je to neprihvatljivo.

Dodik je dodao da je jedna od tema sednice SNSD-a bila i imenovanja na funkcije u zajednickim institucijama i da je konstatovano da bošnjačka strana opstruiše zapošljavanje Srba navodeći blokadu u Centralnoj banci i slučaj imenovanja direktora SIPA.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије