Direktor crnogorske policije sa Mitropolijom o obezbeđivanju javnih skupova

Policija će u narednom periodu obezbeđivati sve skupove prijavljene u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i utvrđenim procedurama, ali ne može obezbeđivati kretanje građana duž magistralnih i drugih puteva rečeno je na sastanku direktora Uprave policije Veselina Veljovića sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske.

Na sastanku su dogovorene zajedničke obaveze i odgovornosti povodom javnih okupljanja – litija, koja se organizuju zbog nesalaganja sa usvojenim Zakonom o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

I posle sastanka direktora Uprave policije sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske, Veselin Veljović ostao je pri stavu da će policija obezbeđivati samo okupljanja prijavljena u skladu sa zakonom.

"Policija će u narednom periodu obezbjeđivati sve skupove prijavljene u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i utvrđenim procedurama", navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske predočen je stav Uprave policije da policija ubuduće ne može obezbeđivati kretanja građana duž magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. 

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije Crne Gore, ovo se ne odnosi na definisane i prijavljene trase gradskih litija.

"Tehnički detalji u vezi održavanja bezbjednosti na litijama u narednom periodu preciznije će se definisati međusobnim dogovorima i o tome će javnost biti blagovremeno obaviještena", navodi se u saopštenju.

Mitropolija crnogorsko-primorska juče je saopštila da je zatražila hitan sastanak sa direktorom crnogorske policije Veselinom Veljovićem zbog najave da policija neće obezbeđivati litije. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво