Neobična otmica u Splitu – baka htela da se unuka vrati kući, pomagala joj policajka

Žena stara 71 godinu iz Splita angažovala je otmičare kako bi naterali njenu devetnaestogodišnju unuku da se vrati kući.

Za učešće u otmici Policijska uprava splitsko-dalmatinska tereti sedam osoba, među kojima je i 44-godišnja policajka.

Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 71-godišnjakinja zatražila i angažovala dve devojke stare 24, odnosno 19 godina da zaplaše njenu unuku zbog odlaska od kuće, prenosi portal Indeks.

Tada je 24-godišnjakinja angažovala ostale osumnjičene da joj pomognu, te su ih po prethodnom dogovoru, protivno njihovoj volji, odveli iz stana u Splitu i odvezli na šire solinsko područje gde su ih ostavili.

Osumnjičeni se terete da su 1. februara na splitskom području počinili krivično delo protivpravnog oduzimanja slobode na štetu dve 20-godišnjakinje, 19-godišnjakinje i 32-godišnjakinje.

U saopštenju Policijske uprave splitsko-dalamtinske ističe se da niko nije povređen i da su protiv osumnjičenih podnete odgovarajuće krivične prijave nadležnom državnom tužilaštvu.

Indeks nezvanično saznaje da je 71-godišnjakinja baka 19-godišnjakinje koja je trebalo da bude samo zaplašena kako bi se vratila kući. Osumnjičena policajka ne radi za PU splitsko-dalmatinsku i za sada se ne zna u kojoj upravi je zaposlena.

U trenutku kad se sve događalo, s 19-godišnjakinjom su u stanu bile njene prijateljice – dve 20-godišnjakinje i 32-godišnjakinja. Otmičari su se zaneli i sve ih oteli, piše portal dnevnik.hr.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара