Pacijent iz osječke bolnice nema koronavirus

Muškarac koji se nalazi u izolaciji bolnice u Osijeku nema koronavirus, potvrdili su naknadni testovi, prenosi Hrvatska radio-televizija.

HRT navodi da se muškarac juče se javio lekaru zbog povišene temperature.

Pacijent je upućen u KBC, izolovan, obavljeni su testovi, uzeti brisevi i krv. S obzirom na boravak u Kini rađeni su testovi na koronavirus. Uzorci su odmah poslati u Zagreb. Testovi koji su rađeni noćas i tokom dana pokazali su da nema koronavirusa.

Indeks je ranije preneo pisanje portala dnevnik.hr da je prvi nalaz skrininga muškarca na koronavirus bio pozitivan, dok je drugi test bio negativan, pa su se čekali rezultati još jednog, dodatnog testiranja kako bi lekari sa sigurnošću znali radi li se o koronavirusu ili ne.

Nešto pre 14 sati na aerodromu u Zagrebu sleteo je avion u kojem je bila hrvatska državljanka, inače studentkinja iz Vuhana, koja je još 21. januara otišla u Kambodžu.

Studentkinja iz Hrvatske nema simptoma, ali je ipak upućena na kućnu negu uz mere opreza dok ne prođu još dva dana, budući da je razdoblje inkubacije 14 dana.

Četvoro Hrvata evakuisanih iz središta epidemije koronavirusa, kineskog grada Vuhana, trenutno su u vazduhu, na putu prema Francuskoj. 

Sve ih očekuje karantin u trajanju od 14 dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара