EUFOR demantuje da je tražio kontrolu donacije Mrkonjić Gradu

Pripadnici EUFORA zatražili su telefonom od direktora Gimnazije u Mrkonjić Gradu da prekontrolišu opremu koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u tom gradu, saznaje ATV. EUFOR tvrdi da je reč o nesporazumu.

Ministarka prosvete i kulture Natalija Trivić potvrdila je da je direktor Gimnazije informisao ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske o telefonskoj najavi pripadnika EUFORA da bi hteli da dođu u školu kako bi proverili i pregledali opremu koju je donirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je regulisan rad u škole ne smije da uđe niko bez posebnih ovlašćenja i bez upućenog zahtjeva. Iz tog razloga ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pošto nije zaprimilo nikakav zahtjev nije u mogućnosti da odobri bilo kakav ulazak pripadnika EUFORA u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu", istakla je Trivićeva.

Direktor škole Zoran Bjelajac rekao je da je dobio poziv od kancelarije EUFORA iz Banjaluke.

"Stvarno šta su iz EUFORA htjeli da postignu raspitivanjem o prirodi donacije. Juče su svi regionalni mediji objavili prirodu posjete. I kao što je kazao predsednik Republike Srbije, mi smo jedan narod, ovo je posjeta obrazovanju koja nikoga ne ugrožava. Ali, verovatno postoje nekakve strukture koje nemaju mandat da posjećuju škole, jer su vojne. Žele da vide, vjerovatno, kakvi su to računari iz Srbije", kazao je Bjelajac.

EUFOR: Nesporazum

EUFOR je saopštio da je reč o nesporazumu i da nisu tražili od direktora Gimanzije u Mrkonjić Gradu da provere donaciju srpskog predsednika Aleksandra Vučića toj školi.

EUFOR je naveo da njihovi timovi redovno posećuju lokalne zajednice, uključujući i škole kako bi se upoznali sa problemima koje imaju.

Tim iz Banja Luke, navode, kontaktirao je direktora Gimnazije kako bi utvrdio da li su zainteresovani za posetu.

Navode da su vojnici iz pristojnosti pitali da li je poseta predsednika Vučića protekla dobro.

Ni u jednom trenutku, ističu nije postojala namera da se vrši inspekcija ili kontrola donacije.

Reč je o dve grupe donacija. Donacija koja je juče stigla je računarska oprema i knjige, a druga donacija je 600.000 KM koja će tek uslediti.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара