Učiteljica iz Bara: Učenici su predložili šta da crtaju

Učiteljica Rada Višnjić iz Bara rekla je juče "Pobjedi" da ne brine zbog disciplinskog postupka jer je uverena da će se dokazati da nema njene krivice i odgovornosti za to što su deca crtala trobojku.

Učiteljica Osnovne škole "Jugoslavija" rekla je da su učenici imali nastavnu jedinicu "crtanje ukrasa".

Objasnila im je da mogu nacrtati šta god žele, a da to može poslužiti kao ukras.

"Jedna djevojčica se dosjetila i pitala da li mogu nacrtati Štrumpfa sa društvene mreže. Nije bilo razloga da kažem da ne mogu. Radim već trideset godina, zakon poštujem i ne igram se sa takvim stvarima, pa još od prvog razreda imam dozvolu od roditelja da, pošto volim da se pohvalim dječijim crtežima, tekstovima, pjesmama, objavljujem sve to na svom Fejsbuk profilu", rekla je učiteljica.

Poručila je da nije nacionalistkinja, dodajući da je fotografije uklonila s Fejsbuka.

Uvek se, kaže učiteljica, trudi da uvaži želje dece. 

"Direktorica je trebala da objasni da ideja nije potekla od mene već da su učenici predložili što da crtaju. Javnost treba da zna da učiteljica nije zadala da se nacrta Štrumpf, već crtanje ukrasa. Protiv mene je pokrenut disciplinski postupak. Nemam nikakvu bojazan, to će se lako riješiti, jer je u pitanju nesporazum. Direktorica samo radi svoj posao, kao i ministar. Suspendovana sam ali, iako ima koleginica koja me mijenja, ja dolazim na posao", istakla je ona. 

Prema njenim rečima, pitanje je dana kada će se to rešiti. "Ne plašim se, jer smo se mi samo htjeli zabaviti i poigrati", zaključila je učiteljica. 

Direktorka Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru Biljana Vukmanović rekla je da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole, koja je učenicima, kako navodi, na času zadala da crtaju trobojku.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво