Darmanović: Srbija se meša u unutrašnje stvari Crne Gore

Šef diplomatije Crne Gore Srđan Darmanović optužio je Srbiju da se meša u unutrašnje stvari te zemlje i poručio da će se, kako je rekao, za ovu situaciju naći rešenje.

"Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić zna da se u Crnoj Gori ne vodi antisrpska politika, ali izjave političara služe drugim ciljevima", kazao je crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović. 

Darmanović je, nakon sastanka sa grčkim kolegom Nikolasom Dendiasom, kazao da se Crna Gora vodi državnim interesima i da je prepoznata po politici dobrosusedstva.

Prema njegovim rečima, neminovno je da se mora razgovarati o primeni Zakona o slobodi veroispovesti i ističe da su potpisani ugovori sa svim verskim zajednicama, te da se to mora učiniti i sa SPC.

"Mitropolija crnogorsko-primorska ima svoje mišljenje o Zakonu, koristi svoje pravo na proteste i to je ono sto imamo na djelu. Postoji miješanje Srbije u naše unutrašnje stvari, ali naći će se rješenje i za ovu situaciju", poručio je Darmanović, prenosi portal Pobjeda.

On je jasan da se odnosi države i crkve moraju regulisati zakonom, a siguran je da će tada mnoge izjave postati izlišne.

"Koliko će to uzeti vremena, to ćemo da vidimo, svaka situacija mora imati svoje rješenje. Ne treba imati osjećaj drame i to je najbolji put za rješavanje sutuacije", istakao je Darmanović.

Na pitanje da pojasni šta je tačno uradio ministar savetnik u crnogorskoj ambasadi u Beogradu pa su zbog toga najavili da će prema njemu biti primenjivane određene diplomatske mere, Darmanović je kazao da Crna Gora nikada ne bi posezala za ovakvim odgovorom da se ne radi o ozbiljnim stvarima.

"To nije naš način vođenja politike prema susjedima. Ambasada je obaviještena o svemu. To što se zemlje odlučuju na reciprocitet, to je drugo pitanje, ali mi smo uradili ono što smo mislili da je primjereno", objasnio je Darmanović.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво