Bar, disciplinski postupak protiv učiteljice zbog crtanja trobojke na času

Direktorka Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru Biljana Vukmanović rekla je da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole R. V., koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku, navodi portal RTCG.

Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

"U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već prijatno i bezbjedno mjesto za sve đake", rekla je Biljana Vukmanović za portal RTCG.

Ona je istakla da su svi zaposleni u nastavi u obavezi da "profesionalno rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja".

"Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima djelovanja škole. Nećemo dozvoliti da izolovani slučaj baci sjenku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva Osnovne škole ‘Jugoslavija’ kako bi se učenicima obezbijedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi", kazala je direktorka škole.

broj komentara 17 pošalji komentar
(četvrtak, 30. jan 2020, 13:20) - anonymous [neregistrovani]

@Inostranstvo

Eh, kakva demagogija i kontradiktornosti u Vasem komentaru. Kazete u jednoj recenici "demokratskoj", a u drugoj se hvalite kako je tamo demokratija i kako vam niko nista ne kaze? Pa jel "demokratska" ili je demokratska?

(četvrtak, 30. jan 2020, 10:57) - anonymous [neregistrovani]

Srpski Crnogorac

Kakva diktatura!
Pored Mila- "Idi Amin lekovit je ko vitamin"
Da su kojim slucajem crtali zastavu albanije bilo bi -to je ok.

(četvrtak, 30. jan 2020, 09:55) - anonymous [neregistrovani]

Pa kad im se škola zove

jugoslavija, mogli su tu zastavu slikati?
Da jugoslavija!
Upravo dirljivo.

(sreda, 29. jan 2020, 15:41) - Воронцов [neregistrovani]

Типична диктатура

Све надгледају и шта год оцене да није у складу са пoгледима и захтевима вође стављају под санкције и прогон.

(sreda, 29. jan 2020, 14:05) - anonymous [neregistrovani]

Čik

Neka neka direktorka to uradi u Ulcnju gde albanska deca crtaju albansku zastavu...

(sreda, 29. jan 2020, 12:30) - Cikago [neregistrovani]

Inostranstvo

I ja sam jedan od tih koji je sa svojom porodicom napustio otadžbinu ,postao stranac u tuđoj državi u kojoj hvala Bogu živimo već 25 god. I nemamo nikakvih problema , iako smo druge vere i nacije već nasuprot.
Imamo troje dece koja su se školovala i koja su dobijala pismene zadatke da pišu o svojim zemljama, da crtaju zastave/koje su posle izlaganje u hodnicima škole/kao i da pišu o temi ratova,koji su se dešavali u njihovim zemljama/iako je njihova država SAD započinjala iste/.
Iako su naša deca pisala o stradanju Srbije i Srpskog naroda 1999 god.i mnogobrojnim zločinima koje su izvršile SAD i dr.,,demokratske,,države,članice NATO pakta,nikada nisu imali neprilike u vezi toga.
To je demokratska država a ne milova država,koja zabranjuje sve što je srpsko.
Pitam navedenog,zašto ne angažuje policiju i komunalce da uklone i prefarbaju stotine albanskih zastava i grafita/koji veličaju vel.Albaniju,zločinačku OVK i osvedočene zločince/kao što to radi kada je u pitanju zastava kralja Nikole,koja podseća na zastavu današnje R.Srbije.
Garantujem da bi u takvom slučaju Albanci napravili haos u CG za razliku od Srba, koji se bore protiv diskriminacije i otimanja svetinja na miran i zaista dostojanstven način.
Veliki pozdrav i podrška za sve ugrožene Srbe na Kosmetu i CG,koji su najugroženiji u čitavoj ,,demokratskoj,,Evropi .

(sreda, 29. jan 2020, 12:25) - anonymous [neregistrovani]

Plafon

Tako je,
Eto nam slike i prilike Balkana. Puni smo sebe a deca nam idu u škole sa nabreklim budjavim plafonskim pločama. Trulež.

(sreda, 29. jan 2020, 12:07) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Pa sve je u skladu sa imenom koje nosi škola , zašto direktorica komplikuje stvari .

(sreda, 29. jan 2020, 12:05) - anonymous [neregistrovani]

Skola

Bolje nadlezni da pokrenu disciplinski postupak protiv direktorke za ovaj plafon pun budji i vlage koji samo sto se ne strusi na ovu zlatnu decicu

(sreda, 29. jan 2020, 11:59) - глас разума [neregistrovani]

Проблем је у лажној застави и лажном идентитету

Не знам само шта Црна Гора има против сопствене заставе... ? Тробојка је дуго, да не кажем вазда била њена застава, а српство део црногорског идентитета. Проблем јесте то, кад старој традиционалној држави измислите неку нову заставу и покушате наметнути нови, туђи идентитет. За то није крива учитељица ове школе, која часно ради свој посао!