Janeva, zbog vređanja, izbačena iz sudnice

Nekadašnja šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva Katica Janeva izbačena je iz sudnice jer je vređala tužiteljku Lile Stefanovu, javljaju makedonski mediji.

Teške reči pale su na kraju ročišta na suđenju nekadašnje šefice Specijalnog tužilaštva Katice Janeve koja je predstavnicu tužilaštva, koja se u sunici pojavila kao svedok, nazvala "rospijom".

Janeva, kojoj se sudi zbog navodnog učešća u reketaškoj aferi, odmah nakon uvreda, izbačena je iz sudnice.

Stefanova je, pred sudom, rekla da joj se Janeva nije mešala u posao sve do kraja 2018. godine, kada je tražila blaže mere za optužene u aferi "Imperija".

Takođe, navela je i da su optuženi u toj aferi "skoro svaki put" uspevali da saznaju kakve će poteze protiv njih povući Specijalno tužilaštvo.

Katica Janeva optužena je za zloupotrebu službenog položaja, pošto je navodno obećala optuženim biznismenima da će imati blaži tretman tužilaštva u zamenu za novac.

U objavljenim telefonskim razgovorima između prvoosumnjičenog u slučaju "Reket" Bojana Jovanovskog, zvanog Boki 13, i oštećenog biznismena Jordana Kamčeva na portalu italijanskog lista Verita čuje se i glas Janeve koja Kamčevu kaže da ne brine i da će sve biti u redu.

Bojan Jovanovski se duže od dva meseca nalazi u pritvoru zbog afere "Reket" u kome je osumnjičen da je od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudio 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, rešenje koje je morala da odobri Katica Janeva.

Ona je bila izabrana za prvu šeficu Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji 15. septembra 2015. godine, kada je postignut takozvani Pržinski sporazum o formiranju tehničke vlade i Specijalnog tužilaštva koje je trebalo da procesuira prisluškivane razgovore iz vremena vlade premijera Nikole Gruevskog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво