Suzavac i kamenice u Podgorici, građani pokušali da sačuvaju trobojku

U podgoričkom naselju Zlatica policija je bacila suzavac na građane koji su branili trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju od pripadnika komunalne policiji koji su hteli da je prekreče. Mural je u međuvremenu prekrečen. Uhapšeno je nekoliko osoba.

Policija je okupljenima u podgoričkom naselju prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali "živi zid" oko murala.

Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta pristupili saniranju javne površine, došlo je do novih nereda, u kojima su građani vatrometima i kamenicama počeli da gađaju policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem.

Građani su oko 21.40 počeli da se razilaze, nakon ponovnog apela policije. Mural je prekrečen, a policija je u šumi na Zlatici, preko puta pasarele, rasterivala deo demonstranata.

Demonstranti su nakon 22 sata počeli da se vraćaju, a policija je ponovo bacila suzavac. Dim od suzavca preplavio je park na Zlatici.

Kod zida koji je prekrečen nalazi se desetak pripadnika policije, a oko 22.30 bačen je suzavac i začula se eksplozija iza škole "Dragiša Ivanović", prenose Vijesti. 

Tokom incidenta je navodno povređen mladić B. P, koji je pogođen u glavu.

Okupljeni su nosili transparent sa natpisom "Džaba hapsite, džaba sudite, pravoslavlju ne možete da naudite". 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво