Ahmeti: Odbio sam podelu Makedonije

Lider najuticajnije albanske političke stranke u Severnoj Makedoniji i nekadašnji komandant albanskih pobunjenika, Ali Ahmeti rekao je da je "odbio podelu Makedonije".

Ne navodeći kada i ko mu je ponudio podelu Makedonije, Ahmeti je rekao da bi takav potez bio štetan i za Albance, i za Makedonce.

"Otvorile bi se nove rane i nismo prihvatili podelu Makedonije. Rekao sam makedonskim političarima da je ova država moja koliko je i njihova", rekao je Ahmeti albanskoj televiziji ABC.

"Želim da imamo svoje simbole i jezik. Postigli smo ove ciljeve", naveo je nekadašnji komandant Oslobodilačke nacionalne armije.

Ahmeti, ipak, nije naveo ko mu je ponudio podelu Makedonije.

Neposredno posle sukoba 2001. godine, mediji su pisali da je tadašnji premijer i lider VMRO-DPMNE Ljubčo Georgievski predlagao podelu države, kao jedno od rešenja krize.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се