Moleban i litija podrške SPC i u Bijeljini

U Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljini, održan je moleban za spas srpskih pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori.

Molebnu, koji je služio vladika zvorničko-tuzlanski Fotije, prisustvovao je veliki broj vernika, koji su, potom, i u litiji ulicama grada, podržali Srbe u Crnoj Gori, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

Molebni i litije u Crnoj Gori usledili su nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

"Po tome zakonu treba da se oduzmu svi objekti stariji od 1918. godine u Crnoj Gori, da postanu vlasništvo države Crne Gore, a stvarali su to naši ljudi koji su pre sto i više godina osećali sebe samo i isključivo Srbima", rekao episkop Fotije.

Srpski narod se kroz istoriju suočavao sa mnogim iskušenjima, ali ih je uvek uz Božiju pomoć i prevazilazio i pobeđivao sve nevolje, istaknuto je u Sabornom hramu u Bijeljini, uz molitve za vjernike Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i na Kosmetu.

Po završetku molebna, litija se kretala ulicama Bijeljine do Trga kralja Petra Prvog Karađorđevića na kojem se, kako je javio portal Bijeljina danas, okupio veliki broj vernika.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 16. jan 2020, 16:07) - anonymous [neregistrovani]

Da, i u BiH.

Da i u BiH.

(četvrtak, 16. jan 2020, 14:08) - anonymous [neregistrovani]

Hmm

Sada i u BiH ...