U promotivnom spotu Hrvatske Nikola Tesla i Luka Modrić

Vlada Republike Hrvatske je na svom službenom Jutjub kanalu objavila spot kojim se predstavlja predsedavanje Savetom Evropske unije. Spot, u kom se pominje i Nikola Tesla, prikazan je uoči uvodnog govora Andreja Plenkovića na sastanku hrvatske vlade i Evropske komisije.

Promotivni spot koji je prošle nedelje predstavio premijer Andrej Plenković koštao je 1.390.568,83 kuna (preko 185.000 evra) što uključuje sve troškove snimanja i prateće logistike.

Spot počinje rečenicom "Sjećam se podijeljene Europe i Hrvatske same na grubom moru, ali vratili smo se kući i naš put tek počinje".

U spotu je, kako Indeks navodi, prikazana srećna i prosperitetna Hrvatska, Nikola Tesla, Mate Rimac i Luka Modrić, kao i mladi uspešni preduzetnici "koji ostaju na svojoj dedovini" i uspesi fudbalske reprezentacije.

Spot se završava prikazom hrvatske porodice od nekoliko generacija, koja se okupila u "luksuznoj modernističkoj vili iznad grada".

"Dakle slikom nečega što 99 posto Hrvata nikad nije doživelo", piše Indeks.

broj komentara 34 pošalji komentar
(četvrtak, 16. jan 2020, 15:39) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor: Ovdje u Americi

Komsija, molim te nemoj da siris lazi. Poseti biblioteke, naucne institucije (fakultete), velike kompanije, naucne skupove, crkve, itd., pa se onda javi. Po tvom pisanju, imam utisak da si ti u Americi posle 90-tih, sto ti ne daje nokakvo parvo da komentarises o stanju u Americi.

(četvrtak, 16. jan 2020, 11:35) - anonymous [neregistrovani]

Otac

Otac domovine dr. Ante Starcevic i njegov "sin" drugi otac Tudjman ne bi se slozili sa YT sadrzajem.

(četvrtak, 16. jan 2020, 10:36) - Markovljev [neregistrovani]

Treba da smo ponosni

Svaka država koja pola godine predsedava EU se trudi da učini što lepši spot kojim se promovišu u ostatku EU. Ako su Hrvati ubacili u spot i Nikolu Teslu, treba da budemo ponosni, jer ja se setih samo Ivana Meštrovića kao poznatog Hrvata. Verovatno da je problem bio naći Hrvata kojeg zna Evropa, pa zato budimo ponosni što smo im opet pomogli sa prezentacijom. Problem će biti kada ih budu pitali da posete Muzej Nikole Tesle, moraće ga poslati u Beograd.

(četvrtak, 16. jan 2020, 10:09) - anonymous [neregistrovani]

a

Evo i ja sam u Engleskoj poznat kao srpski azilant iz Hrvatske

(četvrtak, 16. jan 2020, 09:53) - anonymous [neregistrovani]

Tesla

Da je Tesla rodjen '90-tih, verovatno bi bio proteran kao i svi oni Srbi koje ste oterali s ognjista!!!

(četvrtak, 16. jan 2020, 09:20) - anonymous [neregistrovani]

Je li to spot

Austro - Srbije? Lijepo od vas sto znate ko je ko i sta je to sto vreedi.

(četvrtak, 16. jan 2020, 09:10) - anonymous [neregistrovani]

halo..

Tesla je bio toliko veliki da bi sada mi i Hrvati trebalo da ga delimo..Bio je Jugosloven ...i to je vazno kad su ovi posle njega rasturili divnu Drzavu Jugoslaviju sad bi da se otimate oko Tesle...

(četvrtak, 16. jan 2020, 08:49) - anonymous Lala [neregistrovani]

@Tko

Udata djevojka se nesmije otimati .

(četvrtak, 16. jan 2020, 08:08) - Горан [neregistrovani]

Присвајање

Пребацујете Хрватима свашта, и оправдано и неоправданао, а исти сте као и ти које прозивате. Нико не брани Слађани Милошевић или било којој другој дами са естраде 1980-их да организује концерт било где. Што се српских певача и Хрватске тиче: Пуна је Хрватска њихових наступа, а у медијима се појављују вести само када неке будале мисле да могу да утичу на организаторе фестивала. Што се тиче шаховнице: Нису је Хрвати украли од никога! Та шаховница се налази на средњевековним грбовима широм словенске Европе: ИМају је и Пољаци, и Чеси, и код Срба се налазила, али је имају и Мађари, и Немци (Аустријанци, Баварци, Шлезија, Померанија, Хесен....).

(četvrtak, 16. jan 2020, 08:08) - Terminator [neregistrovani]

re: Komentar iz Zagreba!

Majstore, a kada je nastala ta "lijepa vasa"? Tesla je Srbin rodjen u Austro-Ugarskoj monarhiji, a u to vreme
nije ni bilo ustasa ?