Mediji u BiH: Rezolucija u Kongresu pokazuje da je Solejmani pripremao napade u BiH

U proceduri američkog Kongresa trenutno se nalazi rezolucija republikanskog senatora Teda Kruza o ubistvu iranskog generala Kasema Solejmanija. U rezoluciji se navodi da je Solejmani planirao terorističke napade i u Bosni i Hercegovini.

Američki Kongres predložio je 9. januara rezoluciju kojom se odaje počast pripadnicima oružanih snaga i obaveštajne zajednice SAD koji su obavili misiju u kojoj je ubijen iranski general Kasem Solejmani, piše sarajevski Avaz.

U predlogu rezolucije koju je predložio senator Ted Kruz spominje se i Bosna i Hercegovina, navode Avaz i portal Kliks.

Naime, Kruz u rezoluciji ističe da je Solejmani "planirao ili podržao brojne smrtonosne terorističke napade na SAD i njene saveznike", uključujući i učešće u atentatu na ambasadora Saudijske Arabije u SAD Adela el Džubeira iz 2011. godine.

Nadalje, u rezoluciji se spominje da je Solejmani 31. decembra 2019. rukovodio napadom na američku ambasadu u Iraku te da je planirao napade u Nemačkoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Keniji, Bahreinu, Turskoj i u drugim zemljama.

Na Solejmanija se u rezoluciji gleda kao na "vođu terorista Islamske revolucionarne garde elitne jedinice Kuds" koja se opisuje kao "organizacija i globalna teroristička prijetnja SAD i međunarodnoj zajednici".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво