Perović Pažinu: Protesti neće prestati dok se zakon ne stavi van snage

Rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović odgovorio je ministru pravde Zoranu Pažinu da je Mitropolija crnogorska-primorska spremna na dijalog, ali da protesti neće prestati niti će biti obustavljeni dok sporni Zakon o veroispovesti nepovratno ne bude stavljen van "svake pravne i političke snage".

"Možemo razgovarati i razmatrati inicijative i naše i Vladine, ali naši protesti niti će prestati niti će biti obustavljani, dok se ovaj zakon nepovratno ne stavi van svake pravne i političke snage", rekao je Gojko Perović za podgoričke Vijesti.

Zoran Pažin je za Bi-Bi-Si na srpskom izjavio da je Vlada spremna da razgovara sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i o uslovima pod kojima bi mogao biti zaključen temeljni ugovor, čim sama Mitropolija iskaže spremnost za tu vrstu dijaloga. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 13. jan 2020, 14:33) - anonymous [neregistrovani]

"Neka bude borba neprestana"!

Ne sme se stati! Njima se nista ne sme verovati! Koliko smo puta bili izigrani i prevareni! Do novih izbora mogu svasta uraditi sa otetim svetinjama i imovinom nase Crkve. Mudar je narod u Crnoj Gori, ne zaboravlja 1945. godinu kada je mucki pobijeno skoro svo svestenstvo SPC u Cnoj Gori i sire. Ovo je pitanje opstanka, pitanje sta smo bili, sta jesmo i sta cemo biti! Ne dajte se prevariti narode.

(ponedeljak, 13. jan 2020, 13:53) - milan lala [neregistrovani]

Resenje svih problema

Protestovati mirno do izbora a onda na izborima pozvati vernike Crnogorce i Srbe da ne glasaju za rezim M. Djukanovica .