Šestoro stradalo u velikom požaru u staračkom domu

Šest osoba poginulo je u požaru koji je izbio u Domu za stara i nemoćna lica u Hrvatskoj. Prema pisanju medija, objekat je izgoreo do neprepoznatljivosti.

Hrvatska radio-televizija javlja da je požar u domu "Zelena oaza", u mestu Andraševac, izbio jutros oko 6 časova i 45 minuta.

U objektu, koji je izgoreo do neprepoznatiljivosti, pronađena su tela pet žena i jednog muškarca, javlja Indeks. Bili su nepokretni i sami, bez nadzora.

Dom za starije i nemoćne "Zelena oaza" udaljen je trideset kilometara od Zagreba. Pruža smeštaj za pokretne, polupokretne i nepokretne i može da primi dvadeset osoba.

Za sada nije poznato šta je izazvalo požar, a policija vrši uviđaj. 

Na zgarište Staračkog doma došli su i premijer Andrej Plenković i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

"Nažalost, prema prvim informacijama koje smo dobili smrtno je stradalo šest osoba. U tijeku je očevid. U ovom trenutku osim izražavanja najdublje sućuti obiteljima smrtno stradalih osoba, ne mogu reći ništa više. Pričekat ćemo da nadležne službe obave svoj posao", izjavio je novinarima premijer Plenković, prenosi HRT.

Upitan da li bi zbog ovog slučaja trebalo pooštrito inspekcijske mere u domovima za stare i nemoćne, Plenković je rekao: "Ovdje će se uključiti svi - i županijska tijela i nadležno Ministarstvo. Da vidimo treba li taj sustav kontrola činiti redovitijim i češćim". 

 

broj komentara 0 pošalji komentar