Dodik: Želimo da BiH bude poštovana u procesu evrointegracija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da konsenzus BiH po pitanju puta u EU nije upitan, ali da je potrebno da BiH u tom procesu bude poštovana.

"Problemi koje ima EU i poruke koje dobijamo, koje i ne razumemo potpuno, polako ali sigurno smanjuju naše poverenje u taj proces. Zato je ovo veoma važna godina po tom pitanju. Evropa jeste nešto što želi BiH, ali mi želimo da BiH bude uvažena", rekao je Dodik na božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu, prenosi sarajevski portal Kliks.

On je dodao da nije siguran da BiH može da razume tako dugo čekanje za proces članstva u EU.

"Pročitao sam da 16 trenutnih zemalja članica EU ne bi bile članice da su prolazile sve procedure i procese koji su zadati BiH. Moja poruka Evropi je – nemojte nas umoriti od toga. Nemojte dozvoliti da zbog proceduralnih razloga i vaših velikih očekivanja budemo umorni", zaključio je Dodik.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво