"Hrvatski prioriteti su i evropski"

Prioriteti hrvatskog predsedavanja Evropskom unijom su i naši prioriteti, poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na početku sastanka hrvatske Vlade i EK.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je na početku sednice, nakon što je prikazan video koji je spojio hrvatske s evropskim temama, predstavio četiri prioritetna područja: Evropa koja se razvija, Evropa koja povezuje, Evropa koja štiti i Evropa koja je uticajna.

Naglasio je i da će Evropska komisija u hrvatskoj vladi imati pouzdanog partnera.

Ursula fon der Lajen je poručila da će uspeh hrvatskog predsedavanja odrediti i početak rada novog saziva Komisije.

"Prvo hrvatsko predsedavanje je ključan trenutak, a to je i početak našeg mandata. Vaš uspeh će definisati naš uspeh. Pozorno sam slušala prioritete i mogu reći da su vaši prioriteti i naši", rekla je fon der Lajenova na početku susreta Kolegijuma poverenika Evropske komisije i hrvatskih ministara, čime je formalno obeležen početak hrvatskog predsedavanja Evropskom unijom u prvom polugodištu 2020. godine.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 10. jan 2020, 14:17) - jova [neregistrovani]

ma nemoj.

a sta kao mi smo kao azijska drzava ili sta?to arogantno, kolonijalisticko ponasanje zapadnjaka koji su prisvojili atribut evropa samo za sebe nikome nista dobro nije donjeo dosad, a bogami nece ni u buducnosti.Samo ljudi koji pate od kompleksa nize vrijednosti mogu da sve sta dolazi sa zapada dizu u nebesa, a istovremeno pluju po svojoj drzavi, istoriji i porijeklu.Otici na zapad i raditi, prodati svoju radnu snagu nije grijeh, ali onoga trenutka kad prodas i svoju dusu, za tebe vise nema spasa.Kako ces da postujes i cijenis druge ako ne cijenis i postujes samog sebe

(petak, 10. jan 2020, 14:03) - anonymous [neregistrovani]

Farsa

Хрватски приоритети су и европски
Samo na recima a u praksi, njihovi prioriteti su potpuno drugaciji.Predsednica EU nije obavestena da je HR. u sukobu sa SVIM svojim susedima oko teritorije i drugim pitanjima. 

(petak, 10. jan 2020, 13:26) - Mile [neregistrovani]

Hrvatska je prava europska država

Prava europska država veliko priznanje za njih. Možemo samo da se ugledamo na njih.