Amfilohije: Kada se Đukanović bude krstio, biće mnogo mudriji

Mitropolit Amfilohije kaže da predsednik Crne Gore Milo Đukanović stoji iza cele priče o Zakonu o slobodi veroispovesti. "Zato ja njega često i pozivam da ga krstim. Kada se krsti, biće mnogo mudriji", rekao je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je još jednom Vladu Crne Gore da povuče Zakon o slobodi veroispovesti i da donese propis u skladu sa evropskim standardima, izražavajući očekivanje da protesti neće stati sve dok se to ne desi.

Upitan da li iza narodnih skupova i šetnje po crnogorskim gradovima stoje političke partije, Amfilohije je ponovio da to apsolutno nema nikakve veze sa politikom.

Ponovo je kritikovao crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, tvrdeći da je on "na čelu cijele priče oko donošenja zakona".

"Nema tu nikakve sumnje, Đukanović je na čelu cijele priče. Zato ja njega često puta i pozivam da ga krstim. Kada se krsti, biće mnogo mudriji, pametniji. Pjeva o vječnoj Crnoj Gori, a ukida sve ono što je vječno u Crnoj Gori, na čemu je Crna Gora sagrađena", poručio je mitropolit i intervjuu za Vijesti.

Ponovio je da bi Vladi bilo "najpametnije da što pre shvati da nakon velikog narodnog otpora povuče zakon".

"To nije otpor politički dirigovan, nego to progovara iz bića naroda. Ovo će se nastaviti, nema nikakve sumnje, sve dotle dok oni taj bezumni zakon ne povuku", poručio je Amfilohije.

Mitropolit je naveo da Episkopski savet MCP priprema inicijativu za ocenu ustavnosti zakona i podsetio da su advokati iz Beograda već podneli zahtev za ocenu ustavnosti, na čemu im je zahvalio.

broj komentara 14 pošalji komentar
(petak, 10. jan 2020, 14:46) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor Ljubomiru "Amfilohijevo Mudrovanje"

Ljubomire, ljubila te majka!Podbacio si i najbolje bi bilo da se ne javljas na ovim sajtovima.Ti ne razumes znacenje krsta i krstavanje.Krst je sacuvao i cuva hriscanski narod.Da nije bilo krsta od onih koji su za krst zivot davali, ti se ne bi zvao kako se zoves niti bi govorio kako govoris.Zar ne vidis da su sve vladavine i politike prolazne osim krsta jer je jedino krst veciti.

(petak, 10. jan 2020, 14:35) - anonymous [neregistrovani]

Krstenje

Krstenje sigurno nece promeniti coveka.Covek se mora sam menjati.Ali nije dobro ni pametno govoriti o onome sto ne razumete i o cemu nemate vremena da razmisljate.Amfilohije je govorio o samom cinu(obredu) koji bi trebao da navede coveka na razmisljanje o tome aspektu zivota.Eto ja sam se krstio u 57 godina ali je to cin osecanja pripadnostii nekome i necemu ili vere u nesto.Bez vere u nesto nema zivota.LJudi u sustini imaju tri mogucnosti.Vera u Boga u sebe ili u ono drugo.

(petak, 10. jan 2020, 12:59) - Ljubomir [neregistrovani]

Amfilohijevo mudrovanje?

Da je Amfilohije mudar ne bi ovako izjavljivao u 21. vijeku a uostalom sto njega briga da li je Milo krsten ili ne! Sa ovom izjavom proizvodi jos vecu mrznju medju narodom!

(petak, 10. jan 2020, 12:30) - глас разума [neregistrovani]

И те како има "српских земаља"

Оно што је данас у дефициту у српским земљама, јесу часни и честити људи, који неће издати за шаку сребрењака. А кад је ријеч о Црној Гори то је најсрпскија српска земља, српска Спарта, слично као и Херцеговина.

(petak, 10. jan 2020, 11:55) - anonymous [neregistrovani]

Nema "srpskih zemalja"!

Toga nikad nije ni bilo,
a danas pogotovo. Tamo gde su naši vajni političari postavljali granice, tamo Srba više nema. Čak ni cela Srbija nije srpska.

(petak, 10. jan 2020, 11:26) - anonymous [neregistrovani]

Sveta tajna krštenja?

Pa zašto se onda vrši fizičko crtanje krsta po telu, ako je sveto?
Zar nije ono što je sveto nevidljivo i duhovno?
Izgleda da je hrišćanstvo idolopoklonstvo religija.

(petak, 10. jan 2020, 11:04) - anonymous [neregistrovani]

Само причате док се све не разводни...

Причом се неће постићи циљ, него ви браћо у ЦГ дајте ултиматум режиму да под хитно повуче закон. Ако то не уради пооштрите демонстрације, блокирати парламент, важне установе док не повуку зло од закона. Садашњи властодршци морају отићи са власти јер са њима на челу невоље ће бити све веће ! Живео српски народ и све српске земље !

(petak, 10. jan 2020, 11:01) - anonymous [neregistrovani]

@ O Mili i krstenju

Ни ти ниси разумео, Мило (некрштењак) устројава цркву по свом нахођењу, нешто за шта није овлашћен, он је световни а не духовни владар.

(petak, 10. jan 2020, 10:57) - anonymous [neregistrovani]

@ Hahahaha

Комшија, зашто се мешаш у нешто о чему појма немаш а и није твоја вера.
Амфилохије говори о светој тајни крштења (Мило није крштен) а не о томе када се физички руком прекрстиш, јел видиш разлику?!

(petak, 10. jan 2020, 10:46) - anonymous [neregistrovani]

Ali

Niste preneli ceo tekst