Austrijskoj ministarki poreklom iz BiH zbog pretnji dodeljena policijska zaštita

Prva austrijska ministarka migrantskog porekla, Alma Zadić, dobila je na početku svog mandata policijsku zaštitu zbog pretnji desničara.

Novoizabrana ministarka pravosuđa već sedam dana je izložena napadima desničara zbog svog bosanskog porekla, a sve je pokrenuto apelom Slobodarske partije Austrije (FPO), koja je pozvala predsednika Austrije, Aleksandera van der Belena, da je ne prihvati, zbog toga što je sud u prvoj instanci proglasio Zadićevu krivom za klevetu i izrekao joj novčanu kaznu.

Na apel FPO nadovezali su se drugi desničari koji su rođenoj Tuzlanki, koja se sa roditeljima za vreme rata u Bosni doselila u Austriju, pretili i optuživali je za navodnu bliskost sa islamistima, a šef ekstremnih desničara "Identitarista" Martin Selner s tim u vezi snimio je poseban video.

Iz stranke Zelenih, čiji je Alma Zedić član, ukazano je da ona nije vernik i da je ugledan pravnik, ali uprkos tome desničarima najviše u vladi smeta upravo ona, jer nije rođena Austrijanka.

Policijsku zaštitu u Austriji imaju samo predsednik, kancelar i ministar unutrašnih poslova, dok je za ostale članove vlade i političare ta mera predviđena samo po potrebi.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво