Liturgije za Badnje veče u Hrvatskoj

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije poručio je sa svečane liturgije u Sabornom Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu da su prevladavanje distance među ljudima i darivanje drugima najvažniji za one koji žele da postanu hrišćani i deca Božja.

Vladika Porfirije je na liturgiji povodom Badnje večeri rekao da se distanca širi na svim nivoima od distance među pojedincima, preko one unutar porodice do naroda i država i ocenio da je upravo to "savremeni pakao".

Poručio je da je Božić poziv da ljudi prevladaju tu distancu i da se daju drugima jer je to put za raj, prenosi Hina.

U Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu pravoslavni vernici su večeras u velikom broju učestvovali u večernjoj liturgiji uoči Božića po julijanskom kalendaru.

Sveštenici su nakon liturgije uručili vernicima badnjake, a deci paketiće sa slatkišima.

U izjavi za Hinu stavrofor Milidrag rekao je da se sa sve većim odazivom vernika na liturgije u karlovačkom Sabornom hramu vidi da se iz godine u godinu "narod sve više budi, u verskom smislu i prilazi svojoj svetoj crkvi hrišćanskoj, bez obzira na koju crkvu mislimo".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво