Milanović dobio skoro 105 hiljada glasova više od Grabar Kitarović

Državna izborna komisija Hrvatske objavila je ukupne rezultate drugog kruga predsedničkih izbora na kojima je pobedio Zoran Milanović. Zabeležena je i veća izlaznost nego u prvom krugu. Na izbore je izašlo 55 odsto birača.

Prema podacima hrvatske izborne komisije, Zoran Milanović je osvojio 1.034.389 glasova, dok je za Kolindu Grabar Kitarović glasalo 929.488 hrvatskih birača.

Na izbore je izašlo 55 odsto upisanih birača, odnosno 2.053.848 građana, a zabeleženo je 89.415 nevažećih glasačkih listića.

Zoran Milanović odneo je pobedu u sledećim županijama: Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj, Međimurskoj. Milanović je pobedio i u gradu Zagrebu.

Kolindi Grabar Kitarović pripale su županije: Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Ličko-senjska, Virovitičko-podvarska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Zadarska, Osiječko-baranjska, Šibensko-kninska, Vukovarsko-srijemska, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska. Ona je pobedu odnela i kada je reč o glasovima iz inostranstva.

Pravo glasa imali su i državljani Hrvatske u Srbiji. U drugom krugu je, na dva biračka mesta u Srbiji, zabeležena veća izlaznost nego u prvom.

Na biračkom mestu u ambasadi u Beogradu glasalo je 305 hrvatskih državljana, a u konzulatu u Subotici, biračko pravo ostvarilo je 555 glasača.

Za Kolindu Grabar-Kitarović opredelilo se 429 birača u Srbiji, Zoran Milanović dobio je 417 glasova, a nevažećih je bilo 14 glasačkih listića.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. jan 2020, 17:27) - anonymous [neregistrovani]

Glasovi Srba u Hrvatskoj

U svim sredinama gdje pripadnici srpske nacionalne manjine čine značajniji udio stanovništva, pobjedila je Kolinda. Interesantno, zar ne ?

(ponedeljak, 06. jan 2020, 17:08) - Milan [neregistrovani]

Izbori

Neverovatno je da u Beogradu pobedi Kolinda Grabar Kitarović?? Kad se sve zbroji tako ispada? Kakva je to poruka Hrvata u Srbiji? Zar više vole HDZ nego predstavnika SDP-a?
Osim nekih njegovih glupih izjava o Srbiji i Vučiću (potrebnih u političke svrhe u Hrvatskoj), on je do sada jedini prdstavnik iz Hrvatske koji nikada, ama baš nikada nije reč rekao protiv Srba, niti generalno Srbije.
Ako je praćen njegov govor sinoć, upada u oči da se obratio svim državljanima republike Hrvatske, a ne kao HDZ-ovci, Hrvaticama i Hrvatima.