Đukanović: Proslaviti Božić u miru i skladu

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Duško Marković i predsednik parlamenta Ivan Brajović čestitali su Božić sveštenstvu, vernicima i svim građanima pravoslavne veroispovesti u Crnoj Gori.

Milo Đukanović je u čestitki naveo da se Božić proslavlja u miru i blagostanju, "zahvaljujući multietničkom i multikonfesionalnom skladu koji smo očuvali kroz vjekove, na ponos i dobrobit svih naših građana".

"Univerzalne vrijednosti čovječanstva, suživot, čovjekoljublje i solidarnost, sadržane u hrišćanskom učenju, utkane su i u temelje moderne crnogorske države. Građanski i demokratski duh, neodvojivi dio identiteta crnogorskog društva, odnjegovan i u najizazovnijim vremenima našeg milenijumskog opstajanja, osnova je svih naših današnjih uspjeha", navodi se u čestitki Đukanovića.

Savremenu Crnu Goru, kako je rekao, karakteriše "dinamičan ekonomski i demokratski razvoj i dobrosusjedska saradnja", na putu usvajanja evropskih i evroatlantskih vrednosti.

Premijer Duško Marković je u čestitki povodom Božića poručio da Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je izazvao polemike i proteste, treba posmatrati kao novi početak suživota i poverenja, a ne podela.

"Moja Božićna želja jeste upravo ono što je danas crnogorskom društvu najpotrebnije: da ujedinimo podijeljeno pravoslavno biće, da braća idu zajedno u crkve, hramove i na molitve, da pokažemo da nema poželjnih vjernika, odnosno onih drugih i da hramovi nijesu tijesni ni za jednu nacionalnu ili građansku zajednicu. Vjerujući da zajednički možemo dostići ove ciljeve, još jednom svim pravoslavnim vjernicima i sveštenstvu čestitam najradosniji hrišćanski praznik", poručio je Marković.

U čestitki predsednik parlamenta Ivan Brajović navodi da je uveren "da ćemo uspješnom realizacijom zacrtanih planova na najbolji način uticati na budućnost naših građana i države Crne Gore, na kvalitet života svakog pojedinca i društva u cjelini".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи