Podgorica: Uhapšena novinarka koja se sumnjiči za širenje panike

Policija je u Podgorici lišila slobode A.Đ. (26) zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je A.Đ. kao glavna i odgovorna urednica portala FOS media, te i kao autor teksta koji je danas objavljen na ovom portalu pod naslovom "FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan" u kojem se navodi da će "oko 250 pripadnika ROSU - specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sjutra", izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vesti putem medija.

"Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama lica A. Đ. stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu", ističe se u saopštenju.

Uprava policije Crne Gore u saopštenju napominje da je "sve u ovom tekstu bila apsolutna neistina, te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posljedice su spriječene reakcijom nadležnih državnih organa".

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. jan 2020, 00:27) - anonymous [neregistrovani]

pro-Milov portabl

i to od portala i novine bliskim rezimu, posto vidim da tamo ima dosta "Montenegrina"

(ponedeljak, 06. jan 2020, 00:20) - Momir [neregistrovani]

Hapsenje novinara

Totalitarni rezim Mile Djukanovica poceo je sa hapsenjem novinara i urednika. To je drzava bez slobode medija, cista diktatura.

(nedelja, 05. jan 2020, 23:54) - anonymous [neregistrovani]

To nije panika

I nije njena krivica. Novinarka je objavila samo ono sto je neko rekao. Ako je vest bila lazna, nadlezni su samo mogli da pitaju odakle je ta vest, a ne da je uhapse. Ako je vest bila istinita, onda u tom slucaju, vlasti ponovo ne mogu da hapse nju, oni samo mogu da potvrde ili demantuju tu vest. Ipak sada posle hapsenja novinarke, verujem da je vest o Rosu istinita, jer da nije istinita, ne bi bilo razloga da se vlasti brane na ovakav nacin. Jednostavno, hapsenje novinarke je primitivno mislenje da ce stvari izgledati lepse.