Sneg paralisao Hrvatsku

Snega i leda ima ne samo u kontinentalnom delu Hrvatske nego i mnogim mestima na moru. Prekrio je celo Istarsko poluostrvo. Najviše u Puli, od 15 do 30 centimetara, što je najdeblji snežni pokrivač u posljednjih 50 godina.

Gotovo cela Hrvatska osvanula je pod snežnim pokrivačem koji izaziva brojne poteškoće u saobraćaju. U Zagrebu traje snežna mećava, a Istra je blokirana snegom koji je u Puli visok 15, u Poreču 7, a u Pazinu 3 centimetra.

Obilan sneg u ranim jutarnjim satima izazvao je probleme u saobaćaju, snabdevanju, a zimske službe, iako na terenu, nisu stigle  normalizovati stanje na putevima.

Deo okoline Medulina ostao je bez struje, a vatrogasci, radnici Istarskih puteva i grada Pule od 4 sata uklanjaju srušena stabla i grane na putevima.

Saobraćaj je za teretne vozila iznad 7,5 tona zabranjem na području Pule i Pazina, a u celoj Istri za teška teretna vozila.

HMZ izveštava da sneg pada u kopnenim predelima i na severnom Jadranu Hrvatske, te u Lici i Gorskom kotaru gde su mogući i snežni naleti. U Dalmaciji takođe pada sneg, a negde kiša.

Bura i sneg prekinuli su saobrćaj na putu između Senja i Karlobaga.

U Rijeci je noćas napadalo čak devet centimetara snega i paralisalo grad. Deo autobusnih linija u subotu ujutro bio je u prekidu, a odgođene su i gotovo sve planirane manifestacije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара