Mugoša optužuje medije

Gradonačelnik Podgorice Mugoša nazvao vlasnike pojedinih medija "medijskom mafijom" i najavio sprovođenje "kriminogenih radnji". "Psi laju, a karavani prolaze", prokomentarisao je optužbe direktor dnevnika "Vijesti".

Gradonačelnik Podgorice i visoki funkcioner crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Miomir Mugoša nazvao je sinoć vlasnike i osnivače nedeljnika "Monitor" i dnevnog lista Vijesti "medijskom mafijom".

"Bavićemo se kriminogenim radnjama te ekipe medijske mafije na čelu sa profesorom Perovićem (Miodrag Perović, osnivač "Monitiora"), Ivanovićem, Mitrovićem... (Željko Ivanović i Ljubiša Mitrović, direktor i glavni urednik "Vijesti")", najavio je Mugoša u intervjuu podgoričkoj televiziji "In".

Gradonačelnik Podgorice je optužio vlasnike i osnivače "Monitora" i "Vijesti" da "su izbegavanjem plaćanja poreza opljačkali državu, za krivotvorenje potpisa i ugovora prilikom preregistracije "Monitora", za iznošenje ogromnih para iz Crnogorske komercijalne banke (CKB)", kao i da su tokom ekonomskog buma svojim pisanjem "bitno uticali na kretanja" na crnogorskim berzama i "dnevno zarađivali po 100.000 evra".

Mugoša tvrdi da ima "materijalne" dokaze za svoje navode i dodaje da bi medijima koje je prozvao trebalo da se pozabave "inspekcijske i domaće i međunarodne službe za pranje novca". 

Gradonačelnik Mugoša i njegov sin Miljan letos su napali novinare "Vijesti" koji su pokušali da snime nepropisno parkirani automobil prvog čoveka lokalne vlasti u Podgorici. U tom incidentu teško je povređen urednik "Vijesti" Mihailo Jovović i protiv njega i gradonačelnikovog sina Miljana, bivšeg crnogorskog diplomate u toku je istražni postupak.

Gradonačelnik Mugoša je optužio "Vijesti" da su se pisanjem nakon tog incidenta "umešale u njegov privatni život" i "uticale na diplomatsku karijeru" njegovog sina.

Direktor dnevnika "Vijesti" Željko Ivanović izjavio je da je gradonačelnik Podgorice do sada nekoliko puta iznosio iste optužbe na račun vlasnika "Vijesti" i osnivača nedeljnika "Monitor", opisujući to rečima "psi laju, a karavani prolaze".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара