Građani blokirali put i kamenovali policiju u Crnoj Gori

Građani, nezadovoljni usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti u crnogorskom Parlamentu, blokirali su večeras put u podgoričkom naselju Zeta i kamenovali policiju, povredivši četiri policajca, javljaju crnogorski mediji.

Incident se dogodio kada su građani kod kružnog toka prema Aerodromu namerno posekli bor i njime blokirali put, zbog čega je morala da interveniše policija, javio je podgorički portal CDM.

Snimak događaja osvanuo je i na društvenim mrežama.

Uprava policije Crne Gore saopštila je večeras da su građani, koji su blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica, gađali kamenjem policiju, da je jedan policajac pogođen u predelu glave, dok su još trojica lakše povređena, kao i da je blokada otklonjena.

Iz crnogorske policije su upozorili da će za ovakve buduće incidente biti "odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike".

"Policijska patrola je večeras oko 19.00 časova primetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše, što su oni odbili i kamenovali dva policajca i vozilo", navodi se u saopštenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu.

Grupa građana je, kako se navodi, blokirala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica, a na lice mesta je odmah upućena Interventna jedinica policije.

"Prilikom preduzimanja zakonskih mera i radnji, građani su kamenovali službenike Interventne jedinice kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbednosti Podgorica Dalibor Živković. On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći", stoji u saopštenju.

Zbog blokade puta Hitna pomoć nije uspela da dođe do povređenog policijaca, koga je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin, koji mu je i ukazao pomoć, a kome se crnogorska policija u saopštenju zahvalila.

Osim Živkovića, navodi se, još tri službenika Uprave policije su u ovom događaju zadobila lake telesne povrede.

"Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno", dodaje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије