Hrvatski generali protiv Lepe Brene : "Zločinačke zastave" usred Zagreba

Povodom koncerta Lepe Brene u Zagrebu, četvorica penzionisanih hrvatskih vojnih generala zatražila su od državnih organa da preduzmu mere po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to srpska pevačica ili najviši srpski zvaničnici, utvrditi jesu li učestvovali i u kojem obliku u, kako navode, "agresiji na Hrvatsku".

Pod naslovom "Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu", Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk u saopštenju za javnost naveli kako su se na koncertu vijorile jugoslovenske zastave sa zvezdom petokrakom, pod kojom su, kako tvrde, počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom.

Zapitali su se "je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnog grada suverene i međunarodno priznate države", prenosi Hina.

"U Zagrebu se 14. i 15. decembra 2019. dogodilo javno sramoćenje hrvatskog naroda i Republike Hrvatske. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena održala je u zagrebačkoj Areni koncert u kojem je bacila u trans obožavatelje njenog lika i dela'', ističe se u saopštenju hrvatskih generala.

Je li to ista ona Lepa Brena, koja se "'naslikavala' u Brčkom za vreme 'velikosrpske agresije' u maskirnoj uniformi neprijateljskih formacija koje su jurišale na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, razarale gradove i sela, ubijale nevine ljude", upitali su penzionisani generali i dodali kako "sudeći po ikonografiji u dvorani, zasigurno jeste".

Upitali su i da li je "slučajno da se ovo vređanje i sramoćenje odvija u Adventu, u Zagrebu i nedelju dana pre izbora za predsednika Republike Hrvatske".

"Ko je odgovoran za ovu blamažu usred hrvatskog glavnog grada? Ko se to igra s našim nacionalnim dostojanstvom? Ko izlaže ruglu našu teško stečenu državu?", pitanja su koja su penzionisani vojni generali postavili u saopštenju.

broj komentara 35 pošalji komentar
(utorak, 17. dec 2019, 08:18) - anonymous [neregistrovani]

@ @ @Alibaba

Исправка, никада до сада, ово је први пут од распада да пева ту песму у Загребу.

(utorak, 17. dec 2019, 02:09) - anonymous [neregistrovani]

@ @Alibaba

Нетачно, овај чланак је о томе да је неко махао југословенском заставом а не да је Брена певала “Југословенку” у Загребу.
Брена никада од распада Југославије није певала “Југословенку” у Загребу, за разлику од других градова бивше нам земље.

(ponedeljak, 16. dec 2019, 19:29) - CrnaOvca [neregistrovani]

@alibaba

Ne znam šta ste želeli da kažete komentarom, ali ovaj članak je upravo o tome da je "Jugoslovenku" pevala u Zagrebu.

(ponedeljak, 16. dec 2019, 17:31) - milan lala [neregistrovani]

"Generali "

Hahahaha cuj toboz oni ko biva generali, gde su ti zavrsili vojne akademije i dobili generalske cinove? Ti koji su mahali zastavama bivse YU i pevali sa Brenom .. .pa sta, neka su, njihova stvar, zive valjda u demokratskoj EU-zemlji? Nisu nikog pozivali na nasilje.

(ponedeljak, 16. dec 2019, 13:51) - anonymous [neregistrovani]

svako

Na ovo poslednje imam odgovor, "ruglu" vas izlaže 70% pokatoličenih Srba u Hrvatskoj koji ne mogu a da ne dođu da slušaju "nešto srpsko" pa makar trpeli kritiku preostalih 30 posto "čistih" Hrvata.

(ponedeljak, 16. dec 2019, 12:59) - anonymous [neregistrovani]

Koji i ci generali?

Bivse YU ili nominirani Tudmanovci, pre svega sta se mesaju u kulturu, bolje je da posete Hag.

(ponedeljak, 16. dec 2019, 11:28) - anonymous [neregistrovani]

splicanin

Citam komentare i ne znam sta kazat...bas ne znam.Brenu sam volio prije raspada Juge, sad mi vise nije zanimljiva.Ko voli, nek izvoli.Nisam za nikakve zabrane.Ni Brene, ni ikoga.Iskreno, jedino mi je zao sto neke Milice Todorovic i Sandre Afrike ovdje nastupaju, jer smatram da je hrvatska glazba puno kvalitetnija.

(ponedeljak, 16. dec 2019, 10:45) - anonymous [neregistrovani]

Bilo bi humano

Da ovim generalima zakažete pregled kod doktora.

(ponedeljak, 16. dec 2019, 10:02) - alibbaba [neregistrovani]

zastave

Koliko sam ja video na koncertu "Lepa Brena" je samo pjevala i nije mahala nikakvim zastavama.Trebalo je odmah prekinuti koncert i sve, zajedno sa publukom koja je mahala zastavama, protjerati iz Hrvatske.Kako se protjerivanje izvodi, bar to dobro znaju mnogi u Hrvatskoj .

(ponedeljak, 16. dec 2019, 10:00) - anonymous [neregistrovani]

Naravno, čudno

Zašto uopšte naši estradni umetnici idu tamo da održavaju koncerte, kad unapred znaju šta će da im se desi.Zar nije čudno.