Elfeti Veseli povećana kazna za ubistvo srpskog dečaka

Apelaciono veće Suda BiH drugostepenom presudom povećalo je Elfeti Veseli zatvorsku kaznu sa deset na 13 godina za ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka Slobodana Stojanovića 1992. na području Zvornika, potvrdila je “Srni“ advokat Lejla Čović.

Optuženoj Veseli će u kaznu biti uračunato vreme koje je provela u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vreme koje je provela u ekstradicionom pritvoru.

Čovićeva je izjavila da je njen branjenik Sakib Halilović oslobođen optužbe da je u svojstvu komandanta Diverzantskog voda združenih jedinica Liplje-Kamenica posmatrao kako je Veseli izvršila ubistvo, te da je propustio da preduzme mere da izvršilac tog ubistva bude kažnjen.

Tužilaštvo BiH tereti drugooptuženu Elfetu Veseli da je kao pripadnica Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići - Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, Veselijeva je na najsvirepiji način ubila Stojanovića, tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično delo, ali nije preduzeo neophodne mere da bude kažnjena.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 10. dec 2019, 09:44) - Cikago [neregistrovani]

,,Jedinstvena BiH,,?

Postoji li barem jedan Srbin na kugli zemaljskoj koji veruje da se posle ovakvih kardinalnih nazovi,,presuda,, na njihovu štetu može desiti pomirenje ili opstanak BiH u sadašnjim granicama ???
Ja mislim da je to neizvodljivo jer je sve iz federacije BiH upereno protiv Srba i njihovih interesa tako da oni rade u korist svoje štete a to je samo samostalna R.Srpska i ništa više.
Stara srpska poslovica glasi,,bolje je živeti odvojeno u miru kao dobre komšije, nego u istoj kući kao posvadjana braća,,pozdrav.

(utorak, 10. dec 2019, 06:48) - rssi [neregistrovani]

A komandna odgovornost

da je to napravili Srpkinja, za taj zločin bi odgovarali svi, od počinioca do Miloševića i Karadžića zajedno. Po komandnoj odgovornosti. Ovako, gospodin kao to nije video ili nije znao.
Alal vam pravda.

(ponedeljak, 09. dec 2019, 20:20) - Воронцов [neregistrovani]

Дечак је имао љубав према псу

Из те љубави кренуо је да тражи пса како би га спасао. Ухватили су га зликовци и ова жена крвник убила га.Два потпуно различита света, на једној страни дечак и његова љубав према животињи, а на другој страни ликови људи немилосрдних злочинаца који убијају недужно и беспомоћно људско биће, дечака. И онда је ту суд који не доноси правду јер не кажњава злочинца заслужном казном.

(ponedeljak, 09. dec 2019, 16:01) - anonymous [neregistrovani]

Pravda

Ovo je zalosno za ovakav zlocin 13 godina,a predpostavljeni koji je skrivao zlocin oslobodjen.