Tegeltija imenovan za predsedavajućeg Saveta ministara BiH

Poslanici su u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH potvrdili imenovanje Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Saveta ministara.

Za imenovanje je glasalo 28 poslanika, protiv je bilo osam, dok su se dva poslanika uzdržala od glasanja.

Zoran Tegeltija je rekao da i Parlamentarna skupština i Savet ministara zajedno nose odgovornost za napredak i razvoj BiH u naredne tri godine.

Tegeltija je u ekspozeu pred poslanicima istakao da je u potpunosti privržen principu vladavine prava, poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava, ustavne strukture i nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Imenovanjem Zorana Tegeltije otpočelo je formiranje novog saziva Saveta ministara, na koji se čekalo od prošlogodišnjih oktobarskih izbora održanih pre 14 meseci.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 05. dec 2019, 20:27) - anonymous [neregistrovani]

Napokon,formiranje vlasti na nivou BiH

Necemo govoriti ko je zasluzan za to sto se nakon vise od godinu dana od odrzanih izbora pocinje formirati vlast na nivou BiH,a ne treba ni pricati ko je sve onemogucavao da dodje do ovog izbora.Vazno je da se konacno odlucilo da se formira vlast na nivou BiH iako na nivou Federacije i nekih kantona u Federaciji jos nema vlasti.Samo je Republika Srpska odmah i u zakonskom roku formirala sve nivoe vlasti i jedino ona fukcionise prema vazecim zakonima.
Koristim priliku da cestitam g-dinu Tegeltiji na izboru za mandatara Savjeta ministara i da mu pozelim uspjesan rad na dobrobit svih naroda u BiH.

(četvrtak, 05. dec 2019, 17:26) - anonymous [neregistrovani]

Vecernja skola

Mores mislit da sve njegove diplome, magistrature, doktorati provere, Vecerna (aksam) skola. Koji su to genijalci, doktori Rade po ceo Dan I usput jos u doktoriraju.