Plenković: Sećamo se kako je ne biti u NATO-u, a biti žrtva agresije

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da se Hrvatska seća kako je to ne biti članica Alijanse, a biti, kako je naveo, "žrtva agresije i politike Miloševića čiji je režim hteo da stvori veliku Srbiju".

Andrej Plenković je u Londonu naveo da je Hrvatska pretrpela velike žrtve.

"Petnaest hiljada poginulih, 60.000 ranjenih, a ratna šteta je prema procenama bila 30 milijardi dolara", rekao je Plenković na konferenciji za novinare nakon završetka londonskog samita održanog povodom 70. godišnjice osnivanja NATO-a.

Plenković je rekao da je sve to usporilo Hrvatsku u ekonomskom i privrednom razvoju, kao i u napredovanju prema EU i NATO-u.

"To je jedinstveno iskustvo i to kada čuju kolege, i oni se osveste šta znači Savez, kolektivna bezbednost", naveo je hrvatski premijer, preneli su hrvatski mediji.

broj komentara 22 pošalji komentar
(petak, 06. dec 2019, 13:06) - anonymous [neregistrovani]

Nije bilo agesije!

To i vrapci znaju, a da je to bilo vi ne bi danas postajali kao drzava, pobiste nam srpsku decu po kasarnama, proteraste Srbe i unististe sve stoje njihovo. Ko je to uradio i sam znas, pokupismo ostatak vojnika na odsluzenju vojnog roka i vratismo ih familijama, a vasi nisu bili u Srbiji. Ocevidno sve planirano a recite javno koje agresor, treba da se sramite vas i vasih reci.Bivsi kapetan J.N.A.

(četvrtak, 05. dec 2019, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

NIje valjda Plenkovicu, pa

gde si bio. I kitaroviceva je htela "skoro" uzeti pusku. Znas zasto nije, jer bi pobila Hrvate, kao agresore, otimace tudje zemlje i svega sto uz to pripada, pljackasa srpske imovine i td, i svet zna.

(četvrtak, 05. dec 2019, 17:13) - anonymous [neregistrovani]

Dapače

Danke dojčland

(četvrtak, 05. dec 2019, 16:34) - anonymous [neregistrovani]

Plenković i NATO

Koliko znam Hrvatska nije bila napadnuta već su isterali JNA iz Hrvatske a kasnije kad su počeli švercovati oružje stvari postaju jasne ko je agresor, a kožrtava.
Kao da nije čuo govor Tuđmana da treba Srbe svesti na 5% u hrvatskoj.

(četvrtak, 05. dec 2019, 14:06) - Воронцов [neregistrovani]

Жртве које је имала Хрватска одговорност су тадашњих њихових политичара

Када нека спољна сила нападне неку немоћну државу онда су то жртве агресије. Хрватској није ништа недостојало у Југославији, Били су привилеговани. Сепаратистичка политика њиховог Туђмана била је чисти хир и жеља да се уђе у историју. Због тога хира изазвали су грађански рат у којем су страдали Срби и Хрвати и на крају су прогнали Србе. Да ли су сада срећни ?

(četvrtak, 05. dec 2019, 11:31) - anonymous [neregistrovani]

Kristalna noc

mnogi Srbi su dozivjeli kristalnu noc u Zagrebu, Osijeku, Splitu i drugim gradovima Hrvatske, zna se nazalost samo za Aleksandru Zec, 12-godisnju djevojcicu i njene roditelje a mnogi drugi su pali u zaborav i kod hrvatskih vlasti ali sto je jos zalosnije kod Srba.

(četvrtak, 05. dec 2019, 11:21) - anonymous [neregistrovani]

ne soli

ovaj ne soli kada ovako bezocno laze.sada vam je mnogo bolje?skole ne rade,strajkovi na sve strane,ljudi beze po EU I dalje,slavonija ce ostat pusta i u korovu.krajevi gde su srbi oduvek ziveli zarasli su u korov.brod tone oni pevaju i tancaju.

(četvrtak, 05. dec 2019, 10:38) - anonymous [neregistrovani]

Гебелсове "форе" - 100 пута поновиш лаж...

...и она постаје истина? наша држава, медији и јавност у целини, морају увек и брзо да реагују на неистине које наши суседи са Запада упорно покушавају да "продају" своју истину!

(četvrtak, 05. dec 2019, 09:05) - anonymous [neregistrovani]

I mi se secamo

Kako je biti sa vama u jednoj drzavi. Nikad vise!!!

(četvrtak, 05. dec 2019, 00:49) - anonymous [neregistrovani]

Kosta kosta nego sta!

Kosta rasturanje drzave koje ste izveli! Naravno da kosta.

Sv ako zna da to nema nikakve veze sa Vasom teznjom za nekom slobodom, nego se radilo i dalje radi o isterivanju Rusije iz Juzne Evrope, gde mi ispadosmo kolateralna steta. Kako ce taj proces zavrsiti to se jos ne zna, iako izgleda da je zavrsen.