Optužnica protiv 15 pripadnika Torcide koji su pretukli Srbe

Opštinsko državno tužilaštvo u Šibeniku podnelo je Opštinskom sudu optužnicu protiv petnaestorice hrvatskih državljana koji su 21. avgusta u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu, saopštilo je Državno tužilaštvo.

Svi napadači pripadaju navijačkoj grupi "Torcida" splitskog fudbalskog kluba Hajduk.

Podignuta je optužnica protiv četvorice 19-godišnjaka, dvojice 21-godišnjaka, četvoro 23-godišnjaka, dvojice 25-godišnjaka, dvojice 29-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka, i to zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda, prenosi Indeks.

Terete ih da su 21. avgusta oko 22:15 sa više automobila došli do kafića u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate utakmicu Crvene zvezde.

Maskirani fantomkama, majicama i maramama i naoružani raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i s mačetom u rukama, ušli su u kafić u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju, među kojima i deca.

Uz razne pogrdne reči i psovke, razbijali su inventar, i onda daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga pobegli.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи