Optužnica protiv 15 pripadnika Torcide koji su pretukli Srbe

Opštinsko državno tužilaštvo u Šibeniku podnelo je Opštinskom sudu optužnicu protiv petnaestorice hrvatskih državljana koji su 21. avgusta u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu, saopštilo je Državno tužilaštvo.

Svi napadači pripadaju navijačkoj grupi "Torcida" splitskog fudbalskog kluba Hajduk.

Podignuta je optužnica protiv četvorice 19-godišnjaka, dvojice 21-godišnjaka, četvoro 23-godišnjaka, dvojice 25-godišnjaka, dvojice 29-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka, i to zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda, prenosi Indeks.

Terete ih da su 21. avgusta oko 22:15 sa više automobila došli do kafića u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate utakmicu Crvene zvezde.

Maskirani fantomkama, majicama i maramama i naoružani raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i s mačetom u rukama, ušli su u kafić u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju, među kojima i deca.

Uz razne pogrdne reči i psovke, razbijali su inventar, i onda daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga pobegli.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 05. dec 2019, 21:32) - anonymous [neregistrovani]

Kako su se samo prisetili!

I ta predstava nam ne treba.

(sreda, 04. dec 2019, 18:00) - anonymous [neregistrovani]

Uzaludno

Zašto ovo objavljujete, kad je jasno kao dan, da nema svrhe.