Afera "Reket", tri godine zatvora za Milevskog, čekaju se Janeva i Boki 13

Krivični sud u Skoplju osudio je skopskog biznismena Zorana Milevskog na tri godine zatvora zbog uloge koju je imao u aferi "Reket", zbog koje su optuženi i nekadašnja šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva i bivša rijaliti zvezda Bojan Jovanovski.

Zoran Milevski će ostati u kučnom pritvoru do dana kada mora da je javi na izdržavanje kazne, objavio je sud u Skoplju.

Ovaj proces će biti nastavljen u petak, kada će se pred sudom pojaviti Janeva i Jovanovski, koji su optuženi za pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

U međuvremenu, Apelacioni sud u Skoplju odbacio kao neosonovanu žalbu na pritvor prvookrivljenog Jovanovskog.

"Postupajući po žalbi okrivljenog Bojana Jovanovskog, Apelacioni sud u Skoplju odbacio je predlog za ukidanje mere pritvora u zamenu za blaže mere u skladu sa odredbom člana 172 Zakona o okrivčnom postupku", navodi se u saopštenju tog suda.

Iz Apelacionog suda ističu da će dodatno obrazložiti razloge za takvu odluku. 

Katica Janeva, koja je do pre godinu dana predstavljala simbol demokratskih promena i borbe protiv korupcije u Severnoj Makedoniji, nalazi se u kućnom pritvoru pošto je optužena da je zajedno sa nekadašnjom zvezdom rijalitija Bojanom Jovanovskim uzela oko 1,5 miliona evra od biznismena Orce Kamčeva u zamenu za bolji tretman u tužilaštvu.

Direktno, Janeva je optužena da je od Kamčeva dobila 50.000 evra i nameštaj u vrednosti od 5.000 evra, kako bi mu dozvolila da se brani sa slobode.

broj komentara 0 pošalji komentar