Radev: Bugarska treba da čuva makedonsko nebo

Predsednik Bugarske Rumen Radev izjavio je da njegova zemlja ne treba da propusti istorijsku priliku da štiti vazdušni prostor Severne Makedonije, prenosi portal Plusinfo.

Rumen Radev je pre odlaska za London na samit zemalja članica NATO naglasio da zaštita vazdušnog prostora nije samo nacionalni interes, već i dug ka bratskoj Republici Severnoj Makedoniji i izraz odgovornosti.

Istakao je da, dok su razgovori o zaštiti vazdušnog prostora Severne Makedonije odlagani od bugarske strane u iščekivanju "svetle budućnosti" kada će Bugarska imati nove avione, Grčka je zaključila sporazum o sprovođenju takve misije, prenosi BgNes.

Radev je podsetio da je u prošlom periodu postignut sporazum za sastanak ministara odbrane i načelnika generalštabova Severne Makedonije, Bugarske i Grčke, posvećen uključivanju bugarskog Vojnog vazduhoplovstva u zaštiti vazdušnog prostora Severne Makedonije.

"Sa današnjim kapacitetima možemo u celosti da ispunimo taj zadatak bez dodatnih troškova, jer može da se sprovodi iz baze Graf Ignatievo", zaključio je Radev.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 04. dec 2019, 12:51) - FORum LIvii [neregistrovani]

gravce na tavce

Tako se pocinje.Prvo se nude da im cuvaju nebo, zatim da im cuvaju granice, navodno od migranata.Zatim ce im kontrolisati i granicne prelaze i ulaz i izlaz iz zemlje.Predlozili su i da im se ujedine i Crkve tako da ce im voditi i duhovni zivot.Makedonci nema vise o cemu da brinu, jer ce o svemu brinuti Bugari...Oni treba samo da uzivaju !!!

(sreda, 04. dec 2019, 07:19) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Polovnim avionima ??

Polovnim avionima kupljenim od Portugalije pre godinu i po dana, ne moze DA cuva niti sopstveno nebo Bugarske…..

(sreda, 04. dec 2019, 00:42) - anonymous [neregistrovani]

Bugari

Bugari nikad nisu odustali od Makedonije tj. danas vec Severne Makedonije.
Makedonci pamet u glavu i setite se da su postojale tri Makedonije nakon oslobadnjanja od otomanske okupacije. Dve makedonije su pripale Grckoj i Bugarskoj a Vardarska koju je oslobodila Srbija pripala je Srbiji. Samo ta Vardarska, koju je oslobodila srpska vojska, jos uvek postoji...Ostale dve su se stopile sa Grckom/Bugarskom.

(utorak, 03. dec 2019, 15:59) - anonymous [neregistrovani]

Заштита неба

Па можете ви источно од Вардара, Албанија западно јер је то ионако њихова будућност.