Snimci migranata kako preskaču ogradu na granici Srbije i Mađarske

Mađarska policija je objavila snimke migranata koji preskaču ogradu na mađarsko-srpskoj granici.

Prema najnovijim podacima mađarske policije, oko 3.000 migranata je u novembru pokušalo da ilegalno uđe na teritoriju Evropske unije, što je ove godine rekordan mesečni broj.

Najviše njih pokušava da prekoči, zaobiđe ili iseče ogradu na mađarsko-srpskoj granici.

Mađarska policija prvi put je objavila snimke migranata koji preskaču ogradu na granici sa Srbijom.

Duž 175 kilometara dvostruke barijere, postavljene su termovizijske kamere koje prate kretanja azilanata, a za osmatranje granice koriste se i dronovi.

Dva tunela ispod ograde, otkrivena krajem prošle nedelje, mađarska policija je zatrpala. Odmah potom, obavljeno je i skeniranje zemljišta duž ograde, ali novi podzemni prolazi nisu pronađeni.

Zbog povećanog broja migranata, vladajuća mađarska stranka Fides tokom vikenda aktivirala je antimigrantski kabinet u parlamentu koji je konstatovao da se na balkanskoj migrantskoj ruti nalazi oko 100.000 ljudi.

Kako je saopšteno, Mađarska je odlučna da odbrani šengenske granice i sačuva bezbednost ljudi u zemlji.

Broj ilegalaca se od početka novembra naglo povećao i na severu naše zemlje. Procenjuje se da se nekoliko stotina migranata svakodnevno kreće duž srpsko-mađarske granice pokušavajući da se ilegalno domogne Evropske unije.

broj komentara 11 pošalji komentar
(sreda, 04. dec 2019, 13:28) - anonymous [neregistrovani]

Ni Madjari ni EU!

Ne postuju Sengenski sporazum.Zasto?zato sto svaki emigrant mora da se vrati u zemlju porekla a ne u zemlju odakleje usao, to znaci daje Srbija zemlja tranzita a to nisu njeni drzavljani pa da nam stvljaju na vrat izbeglice celog Sveta kojima su oni sami stavili mamac a drugi trpe ono sto su oni stvorili, a to je SENGEN.

(utorak, 03. dec 2019, 17:32) - Stefan [neregistrovani]

Srbija

Mene idalje zanima od čega su to ovi ugroženi sve muški u najboljem godinama

(utorak, 03. dec 2019, 15:26) - anonymous [neregistrovani]

Nerad

Sta rade lica bez dokumenata u pogranicnoj zoni ? Sta radi srpska policija >

(utorak, 03. dec 2019, 14:35) - anonymous [neregistrovani]

Re: Teritorija EU

Kada migranti pređu iz Grčke u Severnu Makedoniju, onda više nisu na teritoriji EU. To isto važi i dok su na teritoriji Srbije. Prema tome, tačno je da Mađarska čuva granice EU.
To što Srbija ne čuva svoje granice, ne znači da će za to biti nagrađena - već naprotiv. Nemačka i njeni fanovi, a takođe i neki direktni susedi Srbije, nagovaraju Srbiju da bude što propusnija za migrante - a istovremeno podstiču Mađarsku i Hrvatsku da budu što manje propusne (naravno da javno pričaju sasvim druge priče). Cilj je da što više migranata dođe i ostane u Srbiji.
Za Srbiju je jedino pametno rešenje - poziv Mađarskoj i Hrvatskoj da daju direktni doprinos zaštiti srpskih granica od migranata.

(utorak, 03. dec 2019, 13:31) - anonymous [neregistrovani]

Teritorija EU

Oni su na teritoriji EU još u Grčkoj, tako da nisu tačni navodi Mađarske da ogradom čuvaju granice EU, već samo svoju. Na taj način oni prave probleme Srbiji i Makedoniji

(utorak, 03. dec 2019, 13:08) - anonymous [neregistrovani]

Treba ih pustiti

Boolje im preko hrvatske, tamo nema zica i ograde.

(utorak, 03. dec 2019, 12:51) - slavko [neregistrovani]

Zašto

beže u tu propalu EU? Šta im fali u Srbiji?

(utorak, 03. dec 2019, 12:48) - Боки [neregistrovani]

И на другој страни

надам се да ће коментар бити објављен иако није баш свакоме по вољи.

Прво одговор на питање одакле мигранти, стижу са неба - да, Србија има безвизне режиме са Ираном нпр. и неким другим земљама одакле тј. кроз које мигранти долазе.

Такође, гранична полиција Србије само што не постави понтонац да мигранти пролазе у БИХ где се заглаве и где већ влада катастрофа у неким деловима, а то још све оптерећује ионако лоше политичке односе у БИХ. Значи неко у Србији треба мало да се замисли да ли је паметно бити одскочна даска за мигранте. Како је то већ неко написао не треба додатно кварити односе са Мађарима (када већ никог није брига што се прави криза у БИХ).

(utorak, 03. dec 2019, 11:56) - anonymous [neregistrovani]

Када нам се упропасте односи са Мађарском, схватићемо шта је шта!

Одакле ти мигранти стижу у Србију? Ваљда не падају с неба? Како стижу у толиком броју до наше северне границе?
Када гранични промет са Мађарском буде сведен на минимум (јер они другог излаза неће имати), тада ће и за Србију бити затворени сви путеви на Север и Запад. Јер оно што ће урадити Мађарска, то ће урадити и Хрватска.
А остала ЕУ "браћа" једино што нуде у оваквим ситуацијама јесу средства за побољшавање услова за дефинитивни прихват неограниченог броја миграната и њихов дефинитивни останак у Србији.

(utorak, 03. dec 2019, 10:59) - anonymous [neregistrovani]

Pa dobro

Samo neka idu van Srbije...