Jahorina u novoj sezoni sa stazom "Novak Đoković" i gondolom "Emir Kusturica"

U ovu zimsku sezonu Jahorina ulazi sa novom žičarom kojom može da se preveze 2.700 skijaša na sat. Ona povezuje skijališta i omogućava prevoz i kada, zbog vremenskih neprilika, druge instalacije nisu u funkciji. Otvoreno je i novih pet kilometara ski-staza, a jednoj je dodeljeno ime Novaka Đokovića.

Uz prvih petnaestak centimetara snega, ram za sliku olimpijske lepotice potpunim čini nova kabinska gondola, duga 1.100 metara, sa 36 desetosednih kabina, kojom Olimpijski centar povećava kapacitete prevoza na više od 15.000 skijaša na sat.

"Da ćemo za dve i po godine uraditi to da, na Jahorini sa 80.000 skijaša, bude 150.000, da će doći novi investitori, svi bi nam tad rekli da su to samo pusti snovi. Danas Jahorina živi te svoje snove", kaže predsednik Nadzornog odbora OC "Jahorina" Nedeljko Elek.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik napominje da se u narednom periodu planira izgradnja gondole dalje do Pala. "Megaprojekat koji želimo da uradimo u nekoliko narednih godina jeste gondola do Lukavice", dodaje Dodik.

Više od 120 skijaških dana godišnje, deset instalacija, 45 kilometara alpskih i deset kilometara nordijskih staza je ono čime se Jahorina preporučuje, a posebno ponosi svojim novim obeležijima – gondolom koja nosi ime Emira Kusturice i stazom kojoj je ime poklonio jedan od najboljih tenisera u istoriji belog sporta.

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnajić kaže da je dobijanjem prava da se stazu nazovu "Novak Đoković", ski-centar stekao ogromnu čast.

"Ne postoji ski-centar na svetu koji to ne bi želeo, i zamislite koliko to ski-centara želi, i koliko bi bili spremni da plate", naglašava Ljevnajić.

Otac jednog od najboljih svetskih tenisera Srđan Đoković kaže da Novak time što će se staza zvati po njemu pokazuje koliko mu je stalo do Jahorine i da želi da posetioci planine budu uspešni kao i on.

Sve investirano na Jahorini, a samo ove godine to su 15 miliona evra vredne instalacije i infrastruktura, svrstava tu planinu među najatraktivnije ski-centre.

Na Jahorini se gradi 100.000 kvadratnih metara smeštajnog prostora, jer je gostiju sve više. Prošle godine dolazili su iz 62 države sveta, a među njima, polovinu čine turisti iz Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar