Serija potresa u Albaniji, zasedao Savet za nacionalnu bezbednost

Novi zemljotres jačine 4,3 jedinice po Rihterovoj skali pogodio je jutros Albaniju. To je bio samo jedan u seriji od pet potresa registrovanih na tom području do deset sati. Tužilaštvo mora da privede pravdi sve odgovorne za propuste koji su doveli do ljudskih žrtava i materijalne štete, objavio je albanski predsednik Ilir Meta posle sednice saveta za nacionalnu bezbednost. Oko 9.000 Albanaca ne može da se vrati u domove posle zemljotresa.

Najnoviji potres je zabeležen u 08.26, sa epicentrom u Tirani na dubini od deset kilometara.

Albanski savet za nacionalnu bezbednost pozvao je tužilaštva u toj zemlji da procesuiraju i pravdi privedu odgovorne za propuste koji su, tokom nedavnog zemljotresa, doveli do gubitka više od 50 života, javljaju albanski mediji.

Sednica tog saveta, kojoj su prisustvovali predsednik Ilir Meta i premijer Edi Rama, održana je kako bi se raspravljalo o saradnji institucija posle zemljotresa.

Albanski mediji, takođe, navode da je u zemljotresu oštećeno više od 5.000 objekata, kao i da u domove ne može da se vrati oko 9.000 stanovnika te države.

U nekoliko desetina škola nastava neće moći da se održava dok ne budu obavljene ozbiljne popravke.

U zemljotresu u Albaniji u utorak, 26. novembra, poginule su 52 osobe, a više stotina je povređeno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво