Mađarska policija privela 120 migranata

Mađarska policija juče je u županijama Čongrad i Bačkiškun koje se graniče sa Srbijom, privela 120 migranata koji su u grupama pokušali ilegalno da uđu u Mađarsku.

Prema podacima mađarske policije, samo u novembru ove godine je više od 2.000 migranata sprečeno da ilegalno uđe u Mađarsku, odnosno vraćeno u dva prihvatna azilantska centra na mađarsko-srpskoj granici kod Kelebije i Horgoša.

To je najveći broj zabeleženih slučajeva ilegalnog prelaska granice tokom jednog meseca ove godine, a tendencija rasta se nastavlja.

Osim što preskaču, obilaze i seku ogradu na mađarsko-srpskoj granici, ilegalci svakodnevno provaljuju u kamione koji čekaju na ulaz u Mađarsku, a pokušavaju da se sakriju i u vozovima koji se kreću prema Evropskoj uniji.

Vlasti susedne zemlje, u skladu sa zakonom donetim nakon početka migrantske krize, sve ilegalce bez dokumenata za boravak u Mađarskoj, uhvaćene bilo gde na teritoriji susedne zemlje, vraćaju u prihvatne centre na granici sa Srbijom.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 29. nov 2019, 13:49) - milan lala [neregistrovani]

Angelini -gosti

Madjarske vlasti sve migrante treba expresno da posalju u Nemacku Angeli Merkel jer ih je ona pozvala da dodju . Nije u redu njene goste sprecavati da stignu u Nemacku nego im obezbediti brz expresni transport. Pa neka se ona tamo za njih pobrine a ne da za svoje goste otvara prihvatne centre po siromasnim drzavama Balkana : Srbiji , BiH , Grckoj ....itd .