Sudar u Sloveniji, poginula dva migranta

Dva migranta iz Sirije poginula su jutros u Sloveniji, u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao njihov vozač iz Bosne i Hercegovine.

Nesreća se dogodila sat i po posle ponoći na auto-putu iz Ljubljane prema Kopru.

Vozač (42) je preticao teretno vozilo, ali je prilikom vraćanja u traku izgubio kontrolu i udario u zaštitnu ogradu, nakon čega se automobil prevrnuo, saopštila je slovenačka policija.

Iz prtljažnika su tada ispale tri osobe, dve su poginule, dok je treća zadobila povrede opasne po život, prenosi STA.

U vozilu je, uz vozača, bilo još osam osoba, državljana Sirije koji su pre toga ilegalno prešli granicu, a još jedna osoba je lakše povređena.

Prema nalazu policije, državljanin Bosne i Hercegovine koji je upravljao vozilom preuzeo je migrante u Sloveniji pošto su ilegalno prešli granicu, smestivši trojicu u prtljažnik, dok su ostali bili na zadnjem sedištu.

U vozilu je nađena i jedna maloletna osoba koja nije povređena.

Vozaču koji je izazvao tešku nesreću određen je pritvor, potvrdila je policija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво