Rama: Ne šaljite više hranu i odeću, vreme je za donacije u novcu

Albanski premijer Edi Rama apelovao je da njegovi sunarodnici iz zemlje i inostranstva više ne šalju hranu i odeću ugroženima u zemljotresu već da doprinesu finansijski.

Edi Rama je na svom Fejsbuk profilu napisao da je pomoć u hrani i odeći, za sada, privedena kraju, da su skladišta puna i istakao da je sada vreme za donacije u novcu, preko otvorenih internet platformi.

"Luka Drač više nema kapacitete za skladištenje, potrebe su zadovoljene i premašene u hrani i odeći, zahvaljujući mnogim ljudima, preduzećima, organizacijama, institucijama iz unutrašnjosti Albanije i spolja", naveo je Rama uz reči zahvalnosti svima na tim donacijama, kao i na razumevanju.

Bedžet Pacoli, čija se imovina na teritoriji Kosova i u inostranstvu meri milijardama, donirao je milion evra za obnovu i pomoć porodicama na zemljotresom ugroženom području Albanije.  

Zemljotres jačine 5,1 jedinice Rihterove skale pogodio je šire područje Drača, nakon razornog zemljotresa koji je Albaniju pogodio u utorak.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво