Rama: Ne šaljite više hranu i odeću, vreme je za donacije u novcu

Albanski premijer Edi Rama apelovao je da njegovi sunarodnici iz zemlje i inostranstva više ne šalju hranu i odeću ugroženima u zemljotresu već da doprinesu finansijski.

Edi Rama je na svom Fejsbuk profilu napisao da je pomoć u hrani i odeći, za sada, privedena kraju, da su skladišta puna i istakao da je sada vreme za donacije u novcu, preko otvorenih internet platformi.

"Luka Drač više nema kapacitete za skladištenje, potrebe su zadovoljene i premašene u hrani i odeći, zahvaljujući mnogim ljudima, preduzećima, organizacijama, institucijama iz unutrašnjosti Albanije i spolja", naveo je Rama uz reči zahvalnosti svima na tim donacijama, kao i na razumevanju.

Bedžet Pacoli, čija se imovina na teritoriji Kosova i u inostranstvu meri milijardama, donirao je milion evra za obnovu i pomoć porodicama na zemljotresom ugroženom području Albanije.  

Zemljotres jačine 5,1 jedinice Rihterove skale pogodio je šire područje Drača, nakon razornog zemljotresa koji je Albaniju pogodio u utorak.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 29. nov 2019, 07:29) - Jovica [neregistrovani]

Vec poznato

Dijaspora se toga vec naslusala.

(četvrtak, 28. nov 2019, 23:00) - Тома-Трстеник [neregistrovani]

Опа Бато!!!

Господин Рама каже не шаљите више
одећу и храну! Да ли је то мишљење и
јадног Народа? Или је то само његово мишљење?

(četvrtak, 28. nov 2019, 21:30) - anonymous [neregistrovani]

I novac ali

Naravno i novac treba ali kad jedino imaš odeću da šalješ i želiš pomoći jer misliš na te ljude nije lepo da kažu da ne šalješ. :(

(četvrtak, 28. nov 2019, 21:26) - Маторац [neregistrovani]

Истина

Сви ми имамо вишак одеће и донација у хуманитарне сврхе је идеално решење да се ослободимо онога што нам одавно не треба. Њима новац треба за поправку објеката, путева, за гориво за тешке машине, лекове...

(četvrtak, 28. nov 2019, 21:07) - Grkinja [neregistrovani]

Čudno baš

Nisu mi se svidele njegove reči. A ja sam baš mislila da šaljem odeću ili šta imam da pomognem, a to je kao da ne želi da pomažemo kako želimo i možemo. Kao da mu je ljubav nepotrebna. Nemam novca. Ljudima treba hrana i odeća, biće hladno, prvi put čujem da pomoć-bar u takvim situacijama- nije prihvatljiva. Čudno baš.
Šta će ti novac ako nemaš da jedeš i ne možeš da se zaštitiš od vremena