Zaev opet žrtva neslane šale, razgovarao sa lažnom Gretom Tunberg

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ponovo je bio meta hibridnog napada, ali ovog puta sa njim je telefonski razgovarala lažna Greta Tunberg.

Kako prenosi portal A1on.mk iz Severne Makedonije, savetnik makedonskog premijera za odnose sa javnošću Marjan Zabrčanec izjavio je da je lažna eko-aktivistkinja "zakazala i realizovala" telefonski razgovor iako im je, dodao je, sve to bilo sumnjivo.

"Pre nekoliko dana otkrili smo hibridni napad na kabinet premijera, pri čemu je bio zloupotrebljen identitet mlade ekološke aktivistkinje Grete Tunberg", rekao je Zabrčanec.

Istakao je da su manipulatori upotrebili brendirane elektronske adrese i brojeve telefona, te da su preko zvaničnog makedonskog predstavništva uspeli da zakažu i realizuju telefonski razgovor.

Određeni delovi razgovora, kaže Zabrčanec, bili su sumnjivi premijeru i njegovim savetnicima, ali ipak je odlučeno da se razgovar privede kraju, kako bi se razotkrio sumnjivi poziv.

"Odmah nakon završetka telefonskog razgovora uradili smo sve provere verifikacije identiteta sagovornika i danas sa sigurnošću možemo da kažemo da je otkriven hibridni napad na kabinet premijera. Posle toga stupili smo u kontakt sa porodicom Grete Tunberg i obavestili ih o svim detaljima, da ćemo objaviti sve to, a oni su odgovorili da su uznemireni zbog takvih vesti, te da će prijaviti zloupotrebu nadležnim organima. Takođe rekli su da su zahvalni što ih je makedonska vlada informisala o svemu", objasnio je Zabrčanec.

Dodao je da je ovaj napad bio mnogo sofisticiraniji od slučaja sa ruskim komičarima, ali da je pažljiva komunikacija omogućila da bude razotkriven.

Zaev je takođe pre nekoliko meseci bio meta napada ruskih komičara koji su se lažno predstavili u ime bivšeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, a razgovarali su u više navrata sa makedonskim premijerom prošle i ove godine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 29. nov 2019, 08:28) - anonymous [neregistrovani]

@ Svasta

Који су то “нама”?
Мени је само комшијска држава, братска сигурно није.

(četvrtak, 28. nov 2019, 18:47) - anonymous [neregistrovani]

Svasta

OVO je ocigledno I otvoreno potkopavanje nama bratske drzave

(četvrtak, 28. nov 2019, 16:18) - Greta [neregistrovani]

Next in line

Volodimir Zelenski ima zelju da razgovara sa g. Zaevim o napredovanju prema EU.

(četvrtak, 28. nov 2019, 15:37) - anonymous [neregistrovani]

Zabrinuto lice!

Videte kako je Zaev zabrinut za svoju buducnost.