Velika akcija hapšenja u Hrvatskoj, pravili lažne pasoše za zemunski klan

Policija širom Hrvatske sprovodi akciju hapšenja osumnjičenih za izradu dokumenata za pripadnke zemunskog, škaljarskog i kavačkog klana.

Trideset osoba uhapšeno je akciji koja se sprovodi na području Zagreba, Karlovca, Zadra, ali i drugih gradova, javlja Jutarnji list.

Sumnja se da su uhapšeni iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike srpskog zemunskog klana, kao i za članove crnogorskih klanova, škaljarskog i kavačkog.

Kako ističe portal Indeks, reč je o grupacijama s kojima se povezuje više desetina mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Hapšenja su sprovedena sinhronizovano prema nizu osoba od kojih se neke smatraju opasnim.

Osoba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe N. S. (49) jutros je uhapšen na području Kozari boka.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažna hrvatska dokumenta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво