Spasioci iz Srbije izvukli dva tela u Tumanu

Spasilački tim iz Srbije izvukao je dva beživotna tela iz ruševina u albanskom gradu Tumanu, koji je najteže pogođen jučerašnjim zemljotresom.

Izvučena su tela muškarca i žene, javlja reporter RTS-a. 

Spasioci iz Srbije stigli su u Albaniju nakon serije razornih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju.

Vođa spasilačke ekipe Davor Vidović rekao je za RTS da su dobili veliku pomoć od ambasadora Srbije i od službi Severne Makedonije i Albanije. Istakao je da će oni ostati dok god postoji potreba za njihovim angažovanjem.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu u okviru Sektora za vanredne situacije Srbije Vlada Plemić rekao za RTS da su oni dobro obučeni i da mogu da pariraju spasilačkim ekipama u svetu. 

U Albaniji spasioci tragaju za preživelima pod ruševinama. Na području Drača i Tirane je proglašena vanredna situacija. Broj žrtava porastao je na 29, a ima više od 650 povređenih.

Albanski premijer Edi Rama je na vanrednoj sednici vlade zahvalio svim zvaničnicima zemalja regiona, Evrope i sveta koji su uputili pomoć Albaniji.

broj komentara 9 pošalji komentar
(sreda, 27. nov 2019, 23:02) - Миша [neregistrovani]

Одговор за Теодору

Не знам како сте закључили да је неко мислио и изјавио уопште да наш тим спасиоца иде да се такмичи??? Лепо је човек у емисији рекао да су наши спасиоци у рангу са најбољим спасиоцима на свету, мислио је на обученост и способност да реагују у оваквим ситуацијама. Какво такмичење Вам пада на памет?

(sreda, 27. nov 2019, 21:50) - Spasioci [neregistrovani]

Razumete

G-din.Plemić je rekao da je naš tim za spasavanje iz ruševina jedan od najbolje obučenih u svetu za takve situacije a ne da idu da se takmiče sa drugim timovima.
Ne znam otkud vam ovakav zaključak!?

(sreda, 27. nov 2019, 19:51) - Deda Miloje [neregistrovani]

Srce i razumevanje iznad svega

Bog blagoslovijo Srbiju i Srbe ma bilo gde da su na planeti...! Ljubav i srce sve pobedjuje...Svako dobro i sreca Albancima u ovoj nevolji!

(sreda, 27. nov 2019, 17:28) - Теодора Лектора [neregistrovani]

Чему служе такве изјаве?

Запањена сам! Неко у екипи наших спасилаца каже да "могу да парирају спасилачким екипама у свету." Је ли могуће да и у овој несрећној ситуацији у Албанији, неко види могућност такмичења? Побогу, човече: иди, спасавај што се спасти може и - ћути!

(sreda, 27. nov 2019, 16:50) - anonymous [neregistrovani]

Ljudski

Svaka cast , treba se pomagati.
Zemlja je Bozija a ne ljudska.

(sreda, 27. nov 2019, 16:06) - Branislav [neregistrovani]

Svaka cast!

Jako je tesko raditi u drugoj zemlji gde ne znate konfuguracija tla. Pri tome ne znate ni jezik lokalnog stanovnista. Srecno, momci.

(sreda, 27. nov 2019, 12:46) - BT [neregistrovani]

Sretno!

Svaka čast momci! Sretno i čuvajte se!

(sreda, 27. nov 2019, 12:03) - anonymous [neregistrovani]

Svaka

Cast

(sreda, 27. nov 2019, 11:52) - anonymous Momir [neregistrovani]

Bravo

Bravo momci.