Iz Austrije vraćeni hrvatski vojnici zbog konzumiranja alkohola

Trojica pripadnika hrvatske kopnene vojske iz Austrije povučeni su u Hrvatsku nakon što je otkriveno da su konzumirali alkohol, rekao je načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske Mirko Šundov.

Mirko Šundov naveo je da su ovih dana otkrili nečasno ponašanje trojice pripadnika hrvatske kopnene vojske u Austriji, koje su odmah povukli u Hrvatsku.

Istakao je da su pripadnici hrvatske vojske nedopušteno konzumirali alkohol, a u vojsci je, kaže Šundov, nulta tolerancija na alkohol, saopštilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.

"Hrvatska vojska ne skriva informacije od javnosti, postoji procedura kada se može komunicirati s javnošću. Izvukli smo pouke i naučili lekcije", rekao je Šundov.

Hrvatska vojska našla se u centru pažnje nakon slučaja švercera oružja u zadarskoj vazduhoplovnoj bazi "Zemunik", zbog koje je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović penzionisala komandanta Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, brigadnog generala Matu Mikića. Smenjen je i komandant te baze, brigadir Mario Pleša.

broj komentara 0 pošalji komentar