Smenjena cela linija komandovanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je na predlog načelnika Glavnog sastava Oružanih snaga Hrvatske i uz saglasnost predsednice smenjena cela linija komandovanja povezana s prevozom švercera oružja u vazduhoplovnoj bazi Zemunik.

"Danas smo smenili celu liniju komandovanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu, od komandanta voda vojne policije, preko komandanta letačkog voda, zatim komandanta eskadrile, i komandanta baze. Na njihova mesta su došli novi ljudi", rekao je Krstičević nakon predstavljanja prioriteta hrvatskog predsedavanja EU u Osijeku.

"Imamo predlog glavnog načelnika Glavnog štaba da je došlo do propusta u liniji vođenja i komandovanja. Načelnik Glavnog štaba dao je predlog predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, a imamo i njenu saglasnost", rekao je Krstičević, prenela je Hina.

Ministar je rekao da je Komisija koju je formirao da istraži slučaj prevoženja krijumčara oružja završila sa istragom.

"Treba razjasniti da u tom helikopteru nije bilo krijumčarenja naoružanja ni municije. To je istina", rekao je Krstičević.

Hrvatski ministar odbrane je dodao da su smene usledile zbog propusta u liniji rukovođenja i komandovanja.

"Problem je da neko nije mogao da uđe u kasarnu i nije mogao da se vozi u vojnom helikopteru, i zato smo preduzeli i napravili promene u Hrvatskoj vojsci. Danas će dečki biti suspendovani, a uslediće i pravosudni organi koji će to kompletno raščlaniti", poručio je Krstičević.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво