Smenjena cela linija komandovanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je na predlog načelnika Glavnog sastava Oružanih snaga Hrvatske i uz saglasnost predsednice smenjena cela linija komandovanja povezana s prevozom švercera oružja u vazduhoplovnoj bazi Zemunik.

"Danas smo smenili celu liniju komandovanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu, od komandanta voda vojne policije, preko komandanta letačkog voda, zatim komandanta eskadrile, i komandanta baze. Na njihova mesta su došli novi ljudi", rekao je Krstičević nakon predstavljanja prioriteta hrvatskog predsedavanja EU u Osijeku.

"Imamo predlog glavnog načelnika Glavnog štaba da je došlo do propusta u liniji vođenja i komandovanja. Načelnik Glavnog štaba dao je predlog predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, a imamo i njenu saglasnost", rekao je Krstičević, prenela je Hina.

Ministar je rekao da je Komisija koju je formirao da istraži slučaj prevoženja krijumčara oružja završila sa istragom.

"Treba razjasniti da u tom helikopteru nije bilo krijumčarenja naoružanja ni municije. To je istina", rekao je Krstičević.

Hrvatski ministar odbrane je dodao da su smene usledile zbog propusta u liniji rukovođenja i komandovanja.

"Problem je da neko nije mogao da uđe u kasarnu i nije mogao da se vozi u vojnom helikopteru, i zato smo preduzeli i napravili promene u Hrvatskoj vojsci. Danas će dečki biti suspendovani, a uslediće i pravosudni organi koji će to kompletno raščlaniti", poručio je Krstičević.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 27. nov 2019, 01:35) - anonymous [neregistrovani]

Zakon "prirode"

Riba pocinje da smrdi od glave ali nazalost, cisti se od repa. Zao mi je onih sto su izgubili posao.

(sreda, 27. nov 2019, 00:49) - Dragan Stajic [neregistrovani]

upravo tako

"Imamo predlog glavnog načelnika Glavnog štaba da je došlo do propusta u liniji vođenja i komandovanja"
Ako je tako, tu nema sumnje ko je odgovoran. A, ko je krivac... to je neko drugo pitanje.

(utorak, 26. nov 2019, 20:39) - anonymous [neregistrovani]

Smena

Izbori su blizu pa je vladajuca koalicija morala nekog da zrtvuje, zbog rejtinga. Da izbori nisu tu, i ovo bi bilo zataskano kao i mnoge druge stvari pre toga.

(utorak, 26. nov 2019, 14:56) - Патриот [neregistrovani]

Нека чудна политика!

У таквом случају је свуда сасвим нормално да министар одбране први поднесе оставку а не да он смењује друге. Међутим код њих је све наопако па и то.