Dodik: Kakav praznik, takva i državnost

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, izjavio je da 25. novembar nije praznik BiH jer nikada nije donesena odluka da taj datum bude praznik na celoj teritoriji države.

Povodom 25. novembra, koji se u Federaciji BiH obeležava kao Dan državnosti, Dodik je rekao da Srbi više od ostalih naroda polažu istorijsko pravo na obeležavanje zasedanja Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine jer su u borbi protiv fašizma i nacizma podneli najveće žrtve u Drugom svetskom ratu.

Dodik je rekao da Dan održavanja Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine nema značaj, ako značaj nema ni datum održavanja AVNOJ-a.

"Manipulacija sa ovim datumom i nametanje 25. novembra kao dana državnosti ogledalo je bošnjačke politike koja nametanjima pokušava da izgradi nešto što ne postoji, od zajedničkog identiteta u BiH, koji ne postoji, do praznika koji nisu usaglašeni među svima koji žive ovde", rekao je Dodik za Srnu, prenela je RTRS.

Dodik je istakao da će 25. novembar će biti datum koji slavi tek pola BiH, sve dok situacija bude takva.

"Kakav je praznik i kakva je državnost BiH koja se danas slavi pokazuje činjenica da je u Republici Srpskoj danas radni dan bez ikakvih svečanosti. Kakav praznik, takva i državnost", naglasio je Milorad Dodik.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. nov 2019, 16:00) - anonymous [neregistrovani]

dan drzavnosti?

setimo se napada na JNA u Sarajevu i Tuzli a sada daju imena ulicama kao Titova ulica u Sarajevu i Tuzli.Dodik je u pravu.

(ponedeljak, 25. nov 2019, 15:29) - anonymous [neregistrovani]

realno i trezveno resenje

jedini puit koji ce obezbediti mir u Bosni je postovanje volje svakog naroda ponaosob. Hrvati svakako zele da se prisajedine matici, Srbi takodje a muslimani ce posle toga imati sasvim dovoljno vremena da promisle o ratu koji su upravo oni dopustili da bude izazvan radi etnickog ciscenja Bosne od ostalih, Srba pogotovo. i kako vreme ide Bosni vreme istice... Narodi u njoj vise nece hteti da budu niciji taoci, medjunarodne politike pogotovo

(ponedeljak, 25. nov 2019, 15:09) - anonymous Lala [neregistrovani]

To je to

Jedan je Milorad (hvala bogu) svaka mu je na mestu .