Izetbegović: U BiH ništa nije samo srpsko osim imena Republike Srpske

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je, komentarišući izjave člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da je BiH zajednička, a RS samo srpska, rekao da je svaki pedalj Bosne i Hercegovine zajednički.

Bakir Izetbegović je tokom odavanja počasti svom ocu Aliji Izetbegoviću i obeležavanja Dana državnosti BiH istakao da Bosna i Hercegovina ide u pravom smeru uprkos opstrukcijama i prepirkama i da je svakim danom sve jača i jača, prenosi portal Kliks.

"BiH postoji hiljadu godina, postojat će još hiljadu, uvjeren sam", rekao je Bakir Izetbegović. 

Istakao je da je "svaki pedalj Bosne i Hercegovine zajednički" i da ništa u BiH nije samo srpsko "osim naziva Republika Srpska".

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obeležava se pošto je 25. novembra 1943. usvojena Rezolucija Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine u Mrkonjić Gradu. Ovaj praznik se ne obeležava u Republici Srpskoj.

broj komentara 28 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. nov 2019, 21:59) - Србин из Дијаспоре [neregistrovani]

@@BIH!

Rekoste poštovani Prijatelju da
nema onoga koj bi mogo da ukine
Republiku Srpsku, tačno je jer on
nije više živ, a to je Alija Izetbegović,
jer da on nije rasturio SFR Jugoslaviju
ne bi bilo Republike Srpske, a ja sam
ipak srećan što je imamo Srbin iz Srbije
odnosno iz Nemačke. Voleo bi da nisam u pravu!

(ponedeljak, 25. nov 2019, 21:04) - Србин из РС [neregistrovani]

3%

220 000 Хрвата из РС, да. А ко је истјерао 250 000 Срба из РСК? Сами изашли? И зашто је само 3 % Срба у Федерацији БиХ? Зашто Срби нису (чак и формално) конститутивни у кантонима ФБиХ са хрватском већином? У Високом човјеку из Француске избушили гуме због БГ на таблицама; мислили граЏани из "демократске" ФБиХ. Слично као у "културној и демократској" Хрватској гдје се лупају ћириличне табле а поздрав "За дом спремни!" је хрватски "тисућљећни" поздрав! Еее, "браћо" наша несрећна "хрватска"...

(ponedeljak, 25. nov 2019, 20:33) - Zivko [neregistrovani]

Putevi i mostovi

Kojim jezikom govoris Bakire ?

(ponedeljak, 25. nov 2019, 20:04) - anonymous [neregistrovani]

Etničko čišćenje

Na teritoriju entiteta BiH Republike Srpske po popisu iz 1991. bilo je 220 hiljada Hrvata, danas ih je ostalo 8 hiljada. Tek toliko o stradanjima samo Srba.

(ponedeljak, 25. nov 2019, 18:11) - anonymous [neregistrovani]

Kako da ne znas

I pradjed ti je Srbin bio.I djed ti je Srbin bio.I babo ti je Srbin bio.Cela BiH je srpske narodnosti ali razlicite religije;katolici, muslimani i pravoslavci.Pa zar i ti gospodine ne znas, zar ti to babo ne rece, da si Srbin muslimanske veroispovesti.

(ponedeljak, 25. nov 2019, 16:58) - anonymous [neregistrovani]

@BiH

Procitaj ustav BiH, cak ti i tamo pise da se BiH sastoji od 2 entiteta...Srbi su u BiH uneli Republiku Srpsku, sto je i medjunarodna zajednica priznala, a neki bi da je ukinu ne sanjajuci da tako ukidaju BiH, jer R. Srpsku mogu ukinuti samo oni koji su je i stvorili tj. narod a to je skoro pa nemoguce.

(ponedeljak, 25. nov 2019, 16:20) - Bosanac [neregistrovani]

BiH

To je entitet i deo Bosne,

(ponedeljak, 25. nov 2019, 15:59) - anonymous [neregistrovani]

Nije nego

Dakle u isto vrijeme odaju pocast Aliji Izetbegovicu i 25. novembru 1943. godine?Kakvo licеmjerje, koje samo opravdava Dodikove izjave.Slucajno znam kako je poceo rat 1992 na teritorijama BiH pod muslimansko-hrvatskom kontrolom, bar na vecini tih teritorija, brisanjem svega antifasistickog iz 2 svj. rata, jer su znali da su Srbi cinili 90% tog antifasizma.Poslije su Muslimani kad su zaratili sa Hrvatima i kasnije kad su vidjeli da se Srbi odricu 25. novembra prisvojili te praznike da bi sebe predstavili kao antifasiste.

(ponedeljak, 25. nov 2019, 15:54) - Србин Ба [neregistrovani]

Само Република Српска!

То што ви господине Бакире
причате биће тако тек када
вратите СФР Југославију назад
без Алије Изетбеговића који је
растурио Југославију и направио
Републику Српску, а Република
Српска ће остати док је Света и Века Ба!!!

(ponedeljak, 25. nov 2019, 15:48) - ĐORĐO-NEVESINJE [neregistrovani]

Od Alije ostalo

Mora da ga je to naučio rahmetli babo Alija!E neće moći tako.Malo si se preračunao!Življela Republika Srpska!