Crnogorski ambasadori plaćaju kaznu umesto Mirne Nikčević

Trojica crnogorskih ambasadora odlučila su da plate kaznu umesto suspendovane službenice Ministarstva spoljnih poslova koju je sud kaznio sa 600 evra novčane kazne zbog vređanja vernika Srpske pravoslavne crkve. SNP, Ujedinjena Crna Gora i DNP osudili su potez ambasadora Crne Gore u Vatikanu, SAD i Austriji, Miodraga Vlahovića, Nebojšu Kaluđerovića i Željka Perovića.

Mirna Nikčević je osuđena zbog stavova i komentara na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk,  nakon što je vređala vernike koji su se na Trojčindan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici.

Ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović su ocenili da je "lako kazniti Mirnu Nikčević", ali da je "teško trpeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog". 

"S obzirom na toda su ambasadori izjavili da na ovaj način pomažu samohranoj majci i državi Crnoj Gori od konstantnih napada na njenu istoriju, kulturu i identitet, SNP ih poziva da kažu da li ovim aktom podržavaju Nikčevićkino mišljenje o većinskom pravoslavnom stanovništvu Crne Gore zbog kojeg je i osuđena, te da li smatraju da je korektno da novac kojim ih plaćaju građani troše na pomaganje osobe koja je zbog svog ponašanja sklonjena iz diplomatske službe i koja nastavlja da vrijeđa i provocira vjerni narod Crne Gore", saopšteno je iz SNP-a.

Iz Demokratske narodne partije su ocenili da bi ministar spoljnih poslova trebalo da povuče Vlahovića, Kaluđerovića i Perovića s dužnosti "jer njihovo skandalozno provociranje i doniranje za raspirivanje mržnje po Crnoj Gori, prema vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, zaslužuje svaku osudu", prenosi RTCG.

Iz Ujedinjene Crne Gore su pozvali Vladu da razreši dužnosti trojicu ambasadora.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 23. nov 2019, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

Dakle,ambasadori misle isto kao i samohrana majka Mirna Nikcevic...

A,za to solidarisanje ambasadora sa g-djom Mirnom treba isto tako kazniti jer i oni isto misle o vjernicima SPC kao i ona.

(subota, 23. nov 2019, 17:22) - Драган [neregistrovani]

ништа

Нико ништа не ради без разлога, а ова тројка сигурно има разлога.